"Хибридната война е виновна за неразборията около танковете"

ОFFNews Последна промяна на 25 юни 2015 в 19:30 4529 17

Николай Ненчев.

Николай Ненчев заяви, че получилите се дебати по различията между българската и американската позиции относно пребиваването на бойна техника на САЩ в България са свързани с хибридната война, предаде БНР.

Той подчерта за пореден път, че техниката е у нас за учения и няма разминаване в позициите на съюзниците.

"Касае се за техника, която ще бъде използвана за съвместни учения за определен период от време, после ще бъде преместена в други центрове. Първоначално се заговори за 75, които ще бъдат разпределени в близо десет страни, после се постави въпроса за 250, не сме коментирали този въпрос", каза той.

Засега обаче все още не е известно колко точно машини ще дойдат у нас.

"Няма нищо извънредно в тази ситуация, но вие самите сте свидетели на цялата тази агресия спрямо всичко, което се случва от началото на моя мандат. Цялата тази истерия като че ли има за цел точно това, да създаде страх, да нагнети напрежение, объркване сред българските граждани", категоричен е министърът.

Ненчев обеща, че страната ни сама ще пази въздушното си пространство, като за целта ползва свои изтребители, след като при всички случаи ще подпише споразумение с Полша за ремонта на двигателите на МИГ-29, което би намалило поддръжката им с милион лева.

Това обаче не отменя въпросът за закупуване на нови изтребители, което трябва да бъде дискутирано скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.06 2015 в 00:26

Да, тука си прав - всъщност болшевикСоциализма в СССР и националСоциализма в Германия са двете страни на една и съща монета. Фюрера и Сталин са взаимно алтер его. Разликата обаче съществува, и тя е че Германия е една цивилизована европейска държава, докато СССР са всъщност територия, създадени изкуствено предимно с немски капитали, замислени да бъдат СУРОВИНЕН ПРИДАТЪК на Европа.

СССР и Германия доста време подържат приятелски отношения, не случайно преди войната немското офицерство се обучава в съветски висши учебни заведения, а немските военни конструктори проектират своите оръдия, танкове и самолети в СССР, тъй като по договорите след ПСВ Германия нямала право да укрепва отбранителната си способност. Но в един момент Сталин решава да прави "износ на революция" към ЕВропа, и подготвя агресивно нахлуване в Третия Райх.

След ВСВ историческата наука в страните-победителки обаче става жертва на ПОЛИТИЧЕСКАТА ПРОПАГАНДА, и на германците се приписват всички възможни злини. Конкретно нахлуването в Полша, което не е ПРИЧИНА, а единствено ПОВОД на Англия да обяви война на Фюрера. Причината за това са ПРОТИВОРЕЧИЯТА МЕЖДУ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ ДЪРЖАВИ, тъй като по онова време Великобритания е все още ИМПЕРИЯ, и се чувства застрашена от нарастващата мощ на Райха.

Затова дребнобританзците просто използват Полша само като повод да обявят ПЪРВИ война на Германия, за да спрат немския устрем, застрлашаващ техните имперски амбиции. Хитлер никога не е искал да воюва с Острова, дори е имал любовница мома-англичанка (между другото голяма красавица, дъщеря на лорд, член на Парламента).

Многократно немското Външно министерство се опитва да убеди англичаните, че няма смисъл две цивилизовани европейски страни да решават противоречията си чрез война, но Чълчил е бил яростен милитарист, и затова започва войната ПЪРВИ.

А с въпроса за нахлуването на Райха в Полша много се спекулира. Когато СССР нахлува германците нямат просто друг изход, ако не искат да оставят Сталин да завладее цяла Полша. А освен това тогавашното полско правителство се противопоставя неразумно на всички мирни предложения на Фюрера за уреждане на териториалния спор - тоест за даването на транзитен транспортен коридор към Данциг. Поляците започват ПОГРОМИ срещу немското малцинство, и общественото мнение в Германия заставя правителството да вземе мерки в защита на полските немци. Между другото част от поляците посрещат немските войски с възторг, че са ги спасили да не попадната под съветска окупация.

Много е дълго за обяснение, но всъщност лично Хитлер, и върхушката на Третия райх имат една ограмна грешка, или дори ПРЕСТЪПЛЕНИЕ - опита да ликвидират евреите като народ. Това всъщност ги прави слаби и уязвими, и в крайна сметка губят една почти спечелена война, която е била замислена като АНТИКОМУНИСТИЧЕСКА, АНТИБОЛШЕВИШКА и АНТИРУСКА. Понимаешь, товарищ?

25.06 2015 в 23:29

Дяволът е в детайлите. Великобритания и Франция връчват предупредителна нота след нахлуването в Полша и струпват войски на границата, но нахлуване няма. Има обаче от страна на Германия към Белгия и Холандия, след това към Франция.
А и какво те кара да мислиш, че има особена разлика между национал социализма и социализма? Хвани единия, удари другия. Не е особена проява на патриотизъм да намираш идентичност в кое да е от двете.

25.06 2015 в 23:00

Всъщност и сам не подозираш колко си прав. Погледни в който и да е учебник по история, и ще се убедиш, че ФАЩ и Дребнобритания ПЪРВИ обявиха война на Германия (а не обратното, както лъжеха 50 години комунетата).

Фюрера се е опитваше до последния момент да се договори със западняците, за да НЕ МУ ПРЕЧАТ да унищожи ЧЕРВЕНАТА ЧУМА в СССР (и по целия свят). В Украйна, Литва, Латвия и Естония победоносната германска армия беше посрещата първоначално като АРМИЯ-ОСВОБОДИТЕЛКА - с хляб и сол. Немските генерали много добре са знаели, че ако западняците отворят Втори фронт, КОМУНИЗМЪТ ЩЕ бъде спасен и ще ПЛЪЗНЕ ИЗ ЕВРОПА и по света, и са били напълно прави. Точно така и стана - половин век ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ОКУПИРА голяма част от Европа, и болшевиките правеха "износ на революция" из 5 континента.

То бива НЕВЕЖЕСТОВО, ама чак дотам. Омерзен съм.

The local population greets the German soldiers as their liberators from the Bolshevik yoke.

The Wehrmacht has liberated the Ukrainian people from the rule of the Bolsheviks. Salt and bread as signs of friendship. Flight rout of the Russians: not one house remains standing. Everything has been burnt according to Soviet orders.

Down with the propaganda from Moscow.

И освен това Благария също беше част от АНТИКОМУНИСТИЧЕСКАТА КОАЛИЦИЯ през ВСВ:

https://www.youtube.com/watch?v=ne6UBEBcbdw

УЧЕТЕ СЕ НА ПАТРИОТИЗЪМ, И НЕ ПОВТАРЯЙТЕ ЛЪЖИТЕ НА БОЛШЕВИКИТЕ!

25.06 2015 в 22:48

Интересно, на троловете не са ливи казали, че набихме шута на Владислав Сурков? Няма сълзи, няма драми ... хахаха
Стъпка в правилната посока.

25.06 2015 в 22:08

Професор Балкански, благодаря за достоверния ти прочит на историята. Разбрахме, че не Хитлер е нападнал западняците, а западняците Германия. Човека само се е защитавал, а те ...

25.06 2015 в 21:50

Според мен са виновни въшките в перуката и незаконните продажби на надвижими имоти,с които се е облажил перукера и сега го разследват :))

25.06 2015 в 21:47

Нещо си се объркал.

Ако не бяха западняците да се съюзят със Сталин, Фюрера се беше заклеле да изкорени ЧЕРВЕНАТА ЗАРАЗА НА КОМУНИЗМА от целия свят. Единствената причина РОССИЯ да съществува и досега е помоща на ФАЩ и Дребнобритания, на Рузвелт и Чърчил да помогнат на престъпната червена шайка БОЛШЕВИКИ В КРЕМЪЛ.

Победонодната германска армия беше в предградията на Москва, когато ЗАПАДНЯЦИТЕ откриха втори фронт против Третия райх, и така спасиха СССР от разгром. Това позмоли на ЧЕРВЕНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ БОТУШ да гази из Европа и половината свят за цели 50 години.

Това е историческата истина, обаче сега еврогейско-педероатлантическата шайка няма да я каже, защото са гузни. Именно те спасиха навремето КОМУНИЗМА, и благодарение на тях РОССИЯ сега отново претендира за световна роля, само че тоя път Германия няма да ги спре. Омерзен съм.

25.06 2015 в 21:38

Еми прав е министъра, но само да констатира не е достатъчно.

25.06 2015 в 21:37

Хапчетата,Балкански,хапчетата!И с Волен полека-лека,ръка за ръка към 4-ти километър!Нали знаеш,че шизофрениците имат нужда от лекарско наблюдение!

25.06 2015 в 21:24

Когато порасна искам да стана като министъра - пич.