МВР знаело на 23 август, че Божков си идва доброволно след 2 дни

Партиен лидер посети министър Калин Стоянов, преди това той искаше да работи с мен, заяви главният секретар в оставка Петър Тодоров

OFFNews 31 август 2023 в 13:03 2250 2

Петър Тодоров

Снимка БГНЕС/архив

Петър Тодоров

Два дни преди подсъдимият бизнесмен Васил Божков да се върне в България, в МВР е имало информация за това, съобщи главният секретар на МВР в оставка Петър Тодоров по БНР.

Той уточни, че още на 23 август в министерството е имало информация, че Божков възнамерява да се прибере доброволно. "Имахме информация, че след два дни му предстои пътуване. Това, което ние знаем към момента, е, че той се върнал доброволно", каза още Тодоров. 

Той допълни, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов е поискал да се оттегли от поста след посещения на политически лидер във ведомството. Първоначално обаче Стоянов е бил готов да работи с Тодоров.

"Когато вече беше встъпил в длъжност и след посещението на един партиен лидер в кабинета на министъра, бях извикан и, гледайки надолу в земята, зачервен целият, ме попита няма ли да си подам оставката, тъй като имало напрежение около длъжността ми. Бях искрено учуден за тая промяна на позицията му. Попитах в какво се изразява това напрежение около длъжността ми, не ми беше отговорено с нищо конкретно. Явно към този момент не са били написани опорките, които впоследствие бяха изведени", поясни още подалият вчера оставка главен секретар на МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

31.08 2023 в 18:35

"тоя не спря да реве почвам да се чудя дали е мъж."

Е как да не е мъж щом има гривна на дясната ръка?

925

1

ешо

31.08 2023 в 13:50

тоя не спря да реве почвам да се чудя дали е мъж
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика