МО плаща на лектори по 100 лв. на час за разясняване на евроатлантическите ценности

OFFNews 17 юли 2015 в 16:56 3801 9

МО плаща на лектори по 100 лв. на час за разясняване на евроатлантическите ценности

По 100 лв. за час плаща Министерството на отбраната на лектори, които да разяснят по гарнизоните в страната какво е състоянието на отбранителните способности на страната, промените в средата за сигурност, евроатлантическите и европейски ценности. Това стана ясно от отговор на министъра на отбраната Николай Ненчев на въпрос на депутата Велизар Енчев. 

Бившият патриот и сега независим депутат попита министъра вярно ли е, че лекторите са агитирали срещу Русия, която е представяна като заплаха за България. 

Министърът отговори, че поредицата от лекции, които министерството провежда, се организира от авторитетни политолози, общественици, анализатори и професионалисти в сферата на сигурността. "Обществото трябва да е информирано за състояноето на отбранителните способности", обясни министърът.  

Енчев репликира, че с подобни акции се връща статутът на политическите офицери в Българската народна армия преди 1989 година. "Когато не достигат пари за ремонта на изтребители и се извършват маневри, за да се плаща за подобни действия, е неаргументирано и странно да се дават пари за лекции", обясни депутатът. Той попита вярно ли е, че след лекторите била и "видна социоложка", която давала най-високите резултати за ГЕРБ, а самият Ненчев в нейните изследвания "не стоял лошо".

"Ние очевидно изповядваме съвсем различни ценности системи", отговори министърът. И обясни, че е привърженик на демократичния подход и това всяка теза да бъде подложена на обществено обсъждане. Според него подходът се оказал полезен. "Ние проявихме един демократичен подход, който е крайно необходим на България", обясни министърът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!