Милка Христова за съдбата на Централна баня: Ходим върху течно злато и го прахосваме

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2019 в 20:48 1975 0

Ходим върху течно злато и го прахосваме, заяви досегашният заместник-председател на СОС и втора в листата на БСП за общински съветници Милка Христова по време на участието й в кръгла маса за съдбата на Централната баня в София.

Всички присъстващи бяха единодушни, че банята не бива да бъде превръщана в музей, а басейните - в камерни зали за концерти. От няколко души на кръглата маса се чу фразата "банята е топлото сърце на София".

"Днешната кръгла маса е триумф на гражданите" - така започна изказването си Милка Христова. Тя разказа как е получила доклада от заместник-кмета Тодор Чобанов за бъдещето на банята още преди година. "Тогава обявих ситуацията за театър на абсурда, това беше официалната ни позиция. Благодаря на гражданите от "Термално-нормално", че откликнаха и последва една верижна реакция на недоволство" - добави Милка Христова.

Тя е убедена, че хората са наясно със случващото се и представената информация от страна на Столична община и конкретно на заместник-кмета Тодор Чобанов е "подценяване на интелигентността на хората".

"Та ние ходим върху течно злато и го прахосваме по един недопустим начин", категорична беше Христова.  

Като заместник-председател на досегашния Столичен общински съвет тя е наясно с документация относно музея, който се намира в сградата на банята, както и информацията, която е грешно представена на хората: "Издръжката на музея е над 2 милиона лева, това ще натовари бюджета много."

Тя призова следващият кмет на София и общинските съветници в СОС да се обединят и да се заемат с този въпрос, като бъде отделен бюджет за банята и нещата спрат да се правят "на тъмно и скрито".

Милка Христова завърши със следния апел: "Нека спасим банята, нека да я запазим както за туристите, така и за софиянци".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови