Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Местан: България да преодолее историческите си комплекси към Турция

OFFNews 17 април 2016 в 16:51 6009 23

Снимка Сергей Антонов

Република Турция може да бъде от голяма помощ за нас. Турски бизнесмени например могат да инвестират в районите, където живее турското малцинство. За да може България да се възползва от това предимство в отношенията с Турция обаче, трябва да преодолее историческите комплекси и да очертае стратегия за по-силно развитие на отношенията.

Това заяви лидерът на новосъздадената партия ДОСТ Лютви Местан в интервю за турската агенция "Анадола".

Ние постоянно казваме, че Турция не представлява заплаха за националните интереси на България, коментира той.

Местан подчерта, че партията му е отворена за всички избиратели в България и не прави разграничение по езикова, етническа или културна принадлежност.

Като истинска либералдемократична партия ние искаме всички граждани, живеещи в България, турци, роми и евреи да живеят в равноправие в тази страна, увери Местан.

Създаването на ДОСТ е лоша новина за русофилите и лицемерите у нас, но е добра за общността. Зад мен има три знамена – на НАТО, на ЕС и на България, и тази партия се учреди заради тях. Целта ни е България да бъде достоен член на НАТО и ЕС, да се демократизира, каза още лидерът на партията.

Според Местан ДОСТ ще събере най-малко 10 000 членове, една трета от избирателите на ДПС заявяват подкрепа за новата политическа формация и при 50% активност на вота влизането й в парламента е сигурно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!