Местан убеден, че никой не може да спре регистрацията на ДОСТ

OFFNews 12 април 2016 в 16:59 3743 5

Снимка OFFNews / Сергей Антонов

Никой не може да спре регистрацията на ДОСТ, защото тя вече се е случила в сърцата на десетки хиляди български граждани.

Това каза доскорошният председател на ДПС Лютви Местан по време на първата официална пресконференция на новата му партия - ДОСТ.

Местан представи и 11-членното ръководство на новата политическа формация. Негови заместници ще са Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед Дурмуш, проф. Мариана Георгиева, Айдоан Али и Мехмед Осман Ходжа.

Той каза още, че 215 етнически българи са били учредители на партия ДОСТ, което е 20 процента от всичките 1103. "С това представата, която се опитват да внушат на българското общество, че ДОСТ е протурска партия, няма да проработи", добави депутатът.

По думите му целите на ДОСТ са преди всичко да бъде истинска морална алтернатива, която ще освободи България от зависимостите и олигархични и външни сили, които не се разполагат в същността на евро-атлантизма. 

Местан показа и отчет за изхарчените пари за организиране на Учредителната конференция в зала 3 на НДК. Всички средства са от личните сметки на Местан и останалите му колеги депутати, като по-нататъшното финансиране на партията ще бъде основно от членски внос и дарения в рамките на позволеното от закона.

Според него всички в партия ДОСТ знаят, че ще работят във враждебна обстановка, защото учредяването на политическата сила засяга много интереси – гео-политически, икономически, корпоративни и олигархични.

„Няма как да бъдем оставени на мира при толкова сериозни интереси, които засягаме. Ще поемем смело това предизвикателство в името на избирателите, в името на най-добрия национален интерес на България“, каза Местан.

По думите му ДОСТ е ново явление в българската политика и ще изиграе ключова роля за реформиране на всички социални системи на българската държава, които са заклещени в оковите на олигархичните и корупционни зависимости. 

Местан каза още, че е доволен от резултатите, които показват социологическите проучвания - дават на ДОСТ 2% от всички имащи право на глас в България, което при 50% участие във вота означава двойно повече.

Той каза още, че от днес е започнало и ускорено събиране на членове от всички области на България, за да може до края на април да са готови всички необходими документи за официална регистрация на партията в Софийския градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!