Курумбашев: Има наказателен вот в редиците на левицата

OFFNews 26 май 2014 в 08:59 4821 8

Петър Курумбашев

Има някакъв наказателен вот на хората, които гласуват с червената бюлетина, така да го кажем условно, обяви Петър Курумбашев, четвърти в евролистата на Коалиция за България, пред Нова телевизия.

„При 950 хиляди гласували миналата година, сега са примерно 450 хиляди, очевидно че има хора, които са разочаровани през тази една година. Според мен е много трудно да си в момента във властта и да получиш покачване на резултата.”, обясни Курумбашев.

На въпрос дали разочарованието идва от взаимодействието на БСП с ДПС и „Атака” Курумбашев отговори: „Възможно е това да е една от причините. За мен, обаче има и други причини.

Едната е изявленията, които имаше по отношение на Украйна и Русия. Втората причина е появата на АБВ, като тя има два фактора – единият е директно отцепване на гласове, вторият е разколебаването на привържениците на левицата, които не гласуваха нито за БСП, нито за АБВ.”

Той коментира и въпроса с оставката на лидера на БСП Сергей Станишев в БСП: "Левицата трябва да си направи анализ на Изпълнително бюро и на Пленум на БСП и те да си решават.

„Това, което трябва да кажа аз в случая, е че според мен, Сергей Станишев отиде с огромна амбиция в тази кампания и свърши огромна работа по време на тази кампания”, каза още Курумбашев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!