Корнелия Нинова: Единодушие с Борисов ще има само за оставката му

БСП внесе петия си вот на недоверие към кабинета

OFFNews 15 юли 2020 в 14:31 2904 2

Парламентарната група на "БСП за България" внесе петия си вот на недоверие към кабинета "Борисов 3" заради корупция. Освен това левите искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев заради "грубото, с въоръжени представители на органите на властта, нахлуване в президентската институция". 

"С този вот не просто искаме една партия да си отиде от властта, а друга да управлява по същия начин. Искаме да се разделим с този модел на мафиотско-олигархично управление", обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя се качи в деловодството на НС, придружавана от цялата си депутатска група.

В мотивите си към вота червените са включили не просто конкретни случаи, а механизми, мрежи, "пипала, чрез които правителството създаде паралелна държава, и тя управлява истински, създаде условия мафията да управлява държавата", обясни Нинова. 

По повод призива на премиера Бойко Борисов за изготвянето на национален план за излизане от кризата,
Нинова обяви, че няма да прави "сговор с този мафиотско-олигархичен модел". "Това са думи на уплашен от ситуацията човек", допълни тя и допълни, че единодушие с Борисов може да се постигне само за незабавната му оставка.

Съгласно правилника на парламента вотът може да се разгледа не по-рано от 3 дни след внасянето му и не по-късно от седем дни. Гласуването ще е 24 часа по-късно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.07 2020 в 17:22

Изтрий се лигите - пиарот ти ги е слап!:)

3811

1

Toni2019

15.07 2020 в 16:11

Нека припомня на късопаметните читатели, че когато Иван Гешев беше в парламента БСП и ГЕРБ единодушно нямаха въпроси към него. Това е достатъчно като факт ако все още има тулупи колебаещи се за това дали БСП е различно от ГЕРБ и ДПС