Корнелия Нинова: Борисов гледа на мигрантите като на работна сила

Нека ме опровергае като отмени Стратегията за миграция и убежище, където пише това

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2018 в 11:24 4634 3

„Борисов е притеснен, защото беше разкрит тайният смисъл на разговорите за мигрантите.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БТВ. Тя обясни, че от Франция дойде новината, че по време на срещата на върха в София, са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения, например между Германия и България, Германия и Гърция, за да се върнат тук мигрантите, които са минали за първи път през страната ни.

Нинова каза, че ще повярва на Борисов, че мисли за интересите на държавата, ако се върне от срещата в Брюксел и отмени тази част от стратегията за мигрантите на Министерския съвет, в която се казва, че страната ни гледа на тях като работна сила, която ще оправи икономиката и ще реши демографската криза.

"Кой мозък в Европа измисли, че ще решим демографския проблем като внесем мигранти от арабски държави? Да отмени и изречението, което казва, че ще осигурим на мигрантите социални осигуровки, здравни осигуровки, жилища. Първо да ги осигури на българите", подчерта тя.

Нинова каза също, че досега Борисов безрезервно е слушал Меркел и получавал потупване по рамото. "Сега ли се сети, че има проблем. Звъни на Орбан в опит да вземе завоя, но този завой е много остър и може колата да излети от пътя. Когато през 2016 г. прочетох от трибуната на парламента тайното постановление 208 на правителството му за заселване на мигранти в България, всички ни се нахвърлиха какви сме антиевропейци. Тогава ние не се поколебахме да влезем в спор и с нашето политическо семейство ПЕС. Същото направихме и с Истанбулската конвенция. Докато ГЕРБ слушаха и изпълняваха чужди решения, ние се изправихме и срещу опоненти и срещу наши, за да защитим България", посочи тя.

„Няма да спрем с критиките към управлението. Ще продължим, докато ги има проблемите в сектор Сигурност. Назначаването на политически фигури и изпълняването на политически поръчки е причината, която демотивира полицаите. Вот на недоверие ще има и мотивите не са свързани само с бягството от ловешкия затвор”, обясни председателят на БСП. Тя посочи като един от мотивите- битовата престъпност и обещанието за 6000 нови полицаи, във всяко село – полицай, което не се е случило, като в същото време битова престъпност расте. Нинова бе категорична, че вътрешният министър изобщо не е на място. „Няколко правителства на ГЕРБ системно, упорито изтеглят държавата от сигурността. ГЕРБ прие закон, с който прехвърли охраната на хората върху частни фирми. Тук се генерират около 1,5-1,7 млрд. лв.”, каза Нинова. Тя посочи, че това се случва и в други сектори. „Те създадоха условия частна болница да може да се създаде в двора на общинска или държавна и да се изтеглят дейности към частните. Същото се случи и в образованието- с прехвърляне на средства от държавните и общински училища към частни”, обясни председателят на БСП.

Корнелия Нинова каза, че ако се търси решение на проблема на майките на деца с увреждания, то трябва характер, за да се отрежат интересите. „Интересите на фирмите, които доставят помощните средства и печелят от това, интересите на различни организации, които ги представляват”, обясни Нинова. Лидерът на левицата подчерта, че депутатите трябва да работят този август, за да се решат проблемите на тези хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13409

3

мнение от IP

25.06 2018 в 09:03

Много ме е страх, когато някой говори, че защитава България.

13409

2

мнение от IP

25.06 2018 в 09:02

Нинова, това говорене на ръба на хомофобията е опасно. Може да ти донесе някой заблуден гласец на ошашавения от бедност и безперспективност българин, хващаш се като сламка за националсоциализма, нп накрая просто ще ти изяде главата или друг ще плати за греховете ти.

3162

1

red-army

24.06 2018 в 14:36

Ще поеме ли отговорност тая п...вра, за ежеседмичните убийства на жени при домашни свади?

Била срещу конвенцията за защита на жените от насилие. Резултатите са видими госпожо! ОСТАВКА!!!

Всяка седмица една жена умира в България от домашните насилие заради популизма на госпожа Нинова
 
X