Карадайъ посрещна турския кандидат-президент Кемал Кълъчдароглу в Кърджали

OFFNews 15 април 2023 в 19:00 3072 0

Мустафа Карадайъ посрещна Кемал Кълъчдароглу в Кърджали

Снимка Фейсбук/Пресцентър ДПС

Мустафа Карадайъ посрещна Кемал Кълъчдароглу в Кърджали

Кандидатът за президент на Турция от обединената опозиция в югоизточната ни съседка Кемал Калъчдароглу започна обиколката си в Кърджалийско и се срещна с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, съобщиха от пресцентъра на ДПС. 

Лидерът на Републиканската народна партия пристигна първо в село Могиляне, община Кирково, където се поклони и поднесе цветя на гроба на 17-месечната Тюркян, загинала при сблъсък със силите на реда на 26 декември 1984 година при насилствената смяна на имената, т. нар. "Възродителен процес".

След това той поднесе и венец на наречената на нейно име Тюркян чешма. На поклонението бе и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Засилени мерки за сигурност имаше при придвижването на кортежа на претендента на Опозиционния алианс за най-високия пост в Турция по време на придвижването му в областите Хасково и Кърджали, предаде БТА.

Обиколката на Калъчдароглу продължава с посещение на т. нар. "дървена джамия" в село Подкова, с поклонение пред паметници в Момчилград и участие във вечеря ифтар в Кърджали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки