Quantcast

Калфин: Проблемът тръгна от Пеевски и Василев, но стана политечски

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2014 в 19:53 2585 2

Ивайло Калфин

"Според мен проблемът тръгна от спора между двамата господа - Пеевски и Василев (Делян Пеевски и Цветан Василев), но след това прерасна в политически, някои решиха, че могат да дойдат като спасители и победители. Имаше умисъл, става въпрос за целенасочени действия". 

Така Ивайло Калфин от АБВ коментира банковата криза в интервю за БНТ.

По думите му от ситуацията се опитват да се възползват политици като Бойко Борисов, които всекидневно отправят внушения за фалит на държавата, с цел извличането на предизборни облаги.

Според бившия евродепутат проблемът се задълбочава и от факта, че страната ни все още не е член на Европейския банков съюз, въпреки че решението за това е взето още по времето на Симеон Дянков.

От виновниците за забавянето трябва да бъде потърсена отговорност, смята Калфин. По думите му против са били от БНБ, защото "нашият банков надзор е прекрасен".

Той вижда проблем и в липсата на консенсусна кандидатура за български еврокомисар, защото не е нормално нито това правителство в последния момент да изпрати свой кандидат, нито е нормално служебния кабинет да го избира.

Предсрочните избори са пряко следствие от неспособността на парламента и ръководните за държавата институции да предложат качествени мерки за управление на страната и въпреки това водещите фигури в българските партии продължават да не говорят за политики, които да извадят страната от кризата, коментира още политикът от АБВ.

„Ние предлагаме един договор за национално съгласие, каквито и да са резултатите от изборите. Той трябва да ангажира основните партии с някаква дългосрочност по отношение на реформите в здравеопазването, в образованието, в структурирането на икономиката.

Не може повече да се отлагат тези реформи, защото това ще бъде за сметка на гражданите. Това предлагаме от АБВ. Да не се фиксираме в това, каква ще бъде коалицията, а да търсим съгласие по няколко теми, по които да работят и управляващи, и опозиция. Тогава парламентът също ще може да работи достатъчно ефективно“, уточни той.

За избора на нов лидер на БСП Калфин обяви, че е по-важно в БСП да има промяна в политика.

"Днес Янаки Стоилов говори за обвързаност на БСП с корпоративни интереси, а когато ние го говорехме, бяхме предатели, лоши хора и т.н. Радвам се, че започват да се провиждат проблемите", коментира още бившият член на БСП.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.07 2014 в 20:59

Но с едно уточнение трябва да му се сложи и окончание -КА! Та "уважаемия" Калфин колко политически пируети направи и сега предвид неговото политическо убийство или самоубийство, той в качеството си на квази политик казва, аз не съм част от статутквото, а как да не е този мушморок тип Жорж Ганчев с болестта аз да съм под светлината на прожекторите, независимо че бях с Лупи в една коалиция, независимо че бях издигнат от БСП за президент, с две думи нищо че бях цял мандат за евродепутат издигнат от БСП, с две думи чист съм като момина сълза! Та този Калфин защо постоянно ни взема за балами и хората ако ти вярваха ПОЛИТИЧЕСКО ПОДМЕТКО НАЛИ ЩЕШЕ ВТОРИ ДУПЕТАТ В ЕП ДА КАРАШ! Смешен си и си жалък като Кунева, реви си, НА ВАС ДРУГИТЕ ВСЕ СА ВИНОВНИ И СЕ СЕЩАТЕ ЗА ХОРАТА КАТО НЯМА ОТКЪДЕ ДА ЦОЦАТЕ! КАЛФИН БИКЛУК СИ!

21.07 2014 в 20:02

Нима Калфин намеква, че още от ден първи Пеевски и Цв. Василев не дърпаха конците на управлението? Абе, скъпи българи, вижте ги! Вижте как ни взимат за тъпаци и говорят безсмислици. Вижте как се мъчат отново да ни излъжат и да ни пробутат глупости. ВИЖТЕ ГИ! Имайте късмет да не гласувате на 05.10.