Quantcast

Калфин: Как се теглят 100 милиона евро в брой и БНБ не разбира?

OFFNews Последна промяна на 11 юли 2014 в 14:04 17357 14

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин

Как от КТБ се теглят 100 милиона евро в брой и БНБ не разбира? Как може кредитни досиета за 3,5 милиарда лева просто "да изчезнат", запита Ивайло Калфин.

В личния си фейсбук профил доскорошният евродепутат и бивш вицепремиер се подиграва и на опорната точка, че националният капитал е отговорен, а чуждите компании изсмукват държавата.

Ето текста на целия му пост във Фейсбук.

БНБ да прощава, но да не препраща топката за КТБ към политиците. Как може кредитни досиета за 3.5 милиарда лева просто "да изчезнат"? Как се теглят над 100 милиона евро в брой и БНБ не разбира? Как може да се поддържа доверие в банковата система, като отговорност за нея носела не институция, а един човек - подуправител? Ще повтори ли някой аргументите отпреди 2 години, че не искаме да участваме в европейския банков надзор, защото нашите банки били много по-добре защитени? Ще обясни ли някой мастит представител на българския бизнес, че националният капитал бил много отговорен, а дъщерните дружества на чужди фирми у нас изсмуквали държавата? Кой обръща внимание на очевидно нереалните лихви по депозитите? Кои са големите вложители в КТБ, които са си изтеглили парите в месеца, преди банката да затвори?

Политиците - да стоят на страна. БНБ - да даде отговори на тези въпроси и да си свърши работата за осигуряване на средствата по депозити и разплащателни сметки на гражданите. Прокуратурата - да върне поне изнесените в брой пари и да вкара в затвора всички замесени в този грабеж.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 04:31

Това изказване е малко като справочника за мафията от а до ю...
Не задава (и не отговаря) единствения смислен въпрос, а чии интереси всъщност защитава бнб с деиствията (или бездействията) си и кой точно има полза от това.
Те тогава и ще ви светне...

14.07 2014 в 06:51

С връзки се теглят парите, мастър Калфин, с дебели връзки. Интересно е, кога ще се разрови Прокуратурата, съдилища и ще се почне истинско разплитане далаверките на много лица от 1989 г. насам? Ако говорим за банков сегмент, нека се започне от първите кредитни милионери, все неслучайни хора, се мине през фалитите на Балканбанк и финансовите пирамиди и се стигне до БНБ служители и в частност КТБ! Ивсяко лице от схемите за източване и фалити или разстрел или доживотен без помилване! Така биха се пооправили нещата. С тия корумпирани висши лоби магистрати, нищо няма да се оправи; 25 г. се видя. Пълно разследване конфликта Пеевски-Василев и който от двамата доказано е из;ъгал - доживотен...! Стига са толерирани висши престъпници - институциите не са затова и значи стават съъучастници в престъпления; объркват предназначението си, значи от тях няма смисъл и трябва да се закрият! Щом са вредоносно ефективни, няма полза от тях! Проблема не е самос КТБ! Проблема е само един: Как да се разкарат от постове, арестуват и осъдят и възстановят загубите ни от вредите им, хиляди служители из всички инстанции, на нерепублика България? Това е проблема!

14.07 2014 в 02:03

Нали първоначално скандала започна между Д.Пеевски и Ц. Василев. Къд е сега Пеевски? Скрил се е като мишка или дърпа конците задкулисно. Едно от двете, но все лошо! Задкулисието е вече нормално за БСП и ДПС, не се изненадваме. Дори в самото БСП вече си го признават!
А защо за пореден път прокуратурата пуска някакво обвинение и в последствие се отказва от него? Това що за лош цирков номер е?

13.07 2014 в 02:57

Как може кредитните досиета да "изчезнат"?
В БНБ работи институция наречена кредитен регистър чиято единственна роля е да регистрира и води на отчет всички кредити и кредитополучатели в България. Ежемесечно всяка банка в България рапортува дейността си на кредитният регистър.
Как е възможно кредитните досиета да изчезнат???

12.07 2014 в 19:09

Ейййй , такова племе като българите нема ! Ама крайно време е да обявим война на Германия , та да ни колонизират и да се оправят нанякъде нещата . Друг изход НЯМА !!!!!

12.07 2014 в 07:44

Калфин, не знаеш ли кой остави Искров на мястотот му втори мандат? Твоят шеф - Първанов направи много по този въпрос!!!!!

11.07 2014 в 17:52

Хора, какво още чакаме, та не се вдигнем всички?!
Да ни довършат ли тези "държавни" престъпници?
Видя се. че с писане, говорене, макар и с убийствени факти, не става!!! :-(

11.07 2014 в 16:22

Много лесно др.Калфин.
Ако ДружеСтвото нареди, ще изчезнат и за 10 000 000 000!

11.07 2014 в 15:23

КАЛФА, не ни пробутвай тарикатски отклонение с това “как Ц.Василев бил изтеглил 200 млн ЛВ”, това е второстепенно, и се е случило след като 10 дни КТБ е плащала… в условията на създадена БАНКОВА ПАНИКА, а институциите са работели с/у нея!
Хитрягите в БГ, вкл. чиновници от БНБ, Минфин, ДАНС, МВР, Прокуратура и то Главна прокуратура, баламосват българите – хитро им пробутват половината истина. Питаме: 1) КОЙ ИЗТЕГЛИ от КТБ над 800 млн лв и къде ги прехвърлиха? Подозрението е, че нареждането е било над 800 млв да се прехвърлят в ПИБ. Какво го усукват и се ослушват - Кой ще отговори ТОЧНО НА ТОЗИ ВЪПРОС, ТОЙ Е НАЙ-ВАЖНИЯ! Първият по важност!
2) Кой разпореди акцията пред и в сградата на КТБ – кой прокурор, какво е било нарежданието, кой от МВР и ДАНС го е одобрил, какви сили и с каква задача са изпратени? От тази акция почна банковата паника в КТБ, и тази паника бе цяла седмица и дори повече от 10 дни. ТАРИКАТИТЕ в БГ както са чакали?!?!?
3) Какъв сигнал е депозиран от Протестна мрежа м. февруари 14, кой го е приел в Главна прокуратура и какви действия са разпоредени? Защо Главния прокурор след сигнала се цепеше от ТV на ТV как “ще оправи БНБ и КТБ?
4) Кой е разпоредил да се блокира дейността на Управление Банков надзор БНБ, и за повдигане обвинение на подуправителя/Банков надзор? Този, който е разпоредил и се цепеше по ТV за това неграмотен ли е, защо е разпоредил и защо се цепеше по ТV?
5) На 30 април 14 БНБ разрешава на КТБ да придобие 100% капитала на „Креди Агрикол Бг”. На 10 април 2014 г. КЗК разрешава КТБ да придобие едноличен контрол върху „Креди Агрикол Бг”. На 13юни14 офиси на КТБ са атакувани от екипи на полицията и прокуратурата. Кой е разработил схемата и разпоредил тези действия?
НАКРАЯ – далаверата с КТБ не е ефтиджос обяснения “как “Ц.Василев изтеглил 200 млн в брой”, или пък друг ефтинжос – “няма ги кредитните досиета”, Айде бе, чак ви вярваме... толкоз ви вярваме, че... - като на първи мошеници... (А 800 млн, а тях?!?)
ОТГОВОРИТЕ, КОИТО СЕ ТЪРСЯТ СА МНОГО, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОНКРЕТНИ
Всяка банка, към която се приложи схемата “банкова паника” и вложителите тръгнат да теглят , веднага изпада (ден-два, макс седмица) в КРИЗА на ЛИКВИДНОСТ, и скоро в процедура по несъстоятелност. А ТАЗИ процедура по несъстоятелност се събират раздадените кредити (т.е. пари на вложители), и накрая може да се окаже, че банката не е във фалит. Но вложителите, вкарани в банковата паника, това не ги интересува..., несъстоятелността дори с положителен резултат е дълъг процес, а вложителите си искат парите СЕГА И ВЕДНАГА ПРИ БАНКОВА ПАНИКА. Затова държава/институции се длъжни да предотвратяват банкова паника.
Ако в БГ ИМА ФИНАНСИСТИ, БАНКЕРИ И ПОЛИТИЦИ, КОИТО РАЗБИРАТ ЩО ИДЕ РЕЧ- ТРЯБВА ДА ОТГОВОРЯТ на българите, но не тарикатски отговори

11.07 2014 в 15:12

не замесвайте прокуратурата, все пак не ни е работа да знаем кога, какво и колко работа върши ;)