Йовчев: Не може да се подслуша разговор, който уж не се е състоял

Елица Мартинова 17 януари 2014 в 14:20 6321 15

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

"Това, което аз чувам, няма как да бъде подслушан разговор, който, по твърдения на тези, които би трябвало да са участвали в него, не се е състоял", заяви в кулоарите на парламента вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Думите му бяха коментар по скандала с твърденията, че има запис от разговор между лидера на ГЕРБ Борисов, експрезидента Първанов и бившия вътрешен министър Румен Петков. Главният редактор на "Галерия" Кристина Патрашкова обяви, че разполага с подобно аудио, на което се чува, че тримата обсъждат общи действия срещу кабинета.

В резултат на тези твърдения вчера експремиерът Борисов внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров, в който описва, че домът му е следен от "двуврато Pajero", което му е добре познато и е от техниката на МВР. Заедно с това, пред медиите лидерът на ГЕРБ посочи, че запис от негов разговор с Първанов и Петков не може да има, защото такава среща не се е състояла.

В тази връзка вътрешният министър посочи, че този скандал не попада в оперативния интерес на МВР.

"На какво основание да разпитваме когото и да било? Ние не се интересуваме от това нещо, аз лично не се интересувам кой с кого се е срещал, с кого си говори и, въобще, срещали ли са се. Това не представлява интерес за мен. Информация, която съдържа сведения за извършени престъпления - това да, би представлявало, но аз заявих категорично, че държавата няма касателство по този скандал", посочи Цветлин Йовчев.

Вицепремиерът гарантира, че МВР не е и няма да участва в незаконно подслушване. Той подчерта, че е сигурен в твърденията си, защото вече има въведана ефективна система за контрол.

Министър Йовев допълни, че ако все пак се окаже, че има частни структури, които подслушват незаконно, МВР ще направи всичко необходимо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!