Прокуратурата разследва подслушвани ли са Борисов и Първанов

OFFNews 17 януари 2014 в 11:11 2518 1

Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил проверка за това подслушвани ли са бившият премиер Бойко Борисов и президентът Георги Първанов.

Разследването е по сигнала, който Борисов внесе в прокуратурата.

Сигналът е изпратен по компетентност на Софийска районна прокуратура (СРП).

С постановление от 17 януари 2014 г. на ДАНС е възложена проверка, а по случая ще бъдат разпитани журналистът Кристина Патрашкова, Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков. Срокът за проверката е 10 дни.

От прокуратурата поясняват, че ще бъдат проверени данните за незаконно подслушване с технически средства, като резултатите от проверката ще бъдат оповестени веднага след приключването ѝ. 

По-рано днес експремиерът Борисов обясни пред Нова телевизия, че единствената среща, която е имал с Георги Първанов, е била в президентската вила след избирането на Росен Плевнелиев за президент. Според Борисов, ако има запис, то той е направен тогава. В същото време бившият вътрешен министър от правителството на тройната коалиция Румен Петков обясни, че с Борисов се е срещал преди около три месеца, за да му представи инвеститор за строителството на АЕЦ "Белене".

От подслушване се оплака и бившият вътрешен министър от правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!