Йовчев: Борисов знае кой му сготви кашата „Мишо бирата“

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2014 в 20:47 4271 11

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

Бойко Борисов знае кой му сготви кашата и кой му я сипа на главата – така вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира пред bTV скандала, избухнал през 2011 г., при който бе разпространен запис на разговора между Бойко Борисов и тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов по повод бизнесмена Мишо Бирата.

Йовчев обаче отказа да влезе в подробности кой стои зад „кашата” с аргумента „няма значение”, и поиска „да минем покрай тия въпроси”.

Министърът коментира и новия скандал, определен от лидера на ГЕРБ като „българския Уотъргейт“ (журналистката Кристина Патрашкова съобщи за запис на разговор между Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, който обаче не е разпространен).

Йовчев, който се раздели с поста на председател на ДАНС след скандала с Мишо Бирата, обясни, че докато тогава е имало законно подслушване на Ваньо Танов, в момента „държавата няма абсолютно нищо общо, ако е имало някакво подслушване”.

„Искания за подслушване нито за Борисов, нито за Първанов, нито за Петков не са изготвени. Такава информация не е постъпвала в МВР. По принцип няма такава информация подобна на отразената в медиите”, каза той и се обърна към експремиера Борисов с думите: „Ако си скочил в блатото, не се опитвай да омажеш всички с кал, за да изглеждаме еднакво мръсни всички в очите на хората.”

Йовчев заяви, че в момента има гаранция за контрол върху всички технически средства и опозицията „категорично не е подслушвана, не се подслушва и няма да се подслушва”.

Той обаче призна, че в България има „доста хора, които имат ресурс, достатъчно средства да организират такова подслушване”. „Ако разбира се има такива сигнали, трябва да има разследване – няма как да се проверят общи приказки като „мен ме подслушват”, каза Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2014 в 09:45

Йовчев призна, че Борисов е "сготвен", с други думи натопен по случая с Мишо Бирата, а днешният вътрешен министър знае от кого и си трае! Това е скандал по-голям от "Уотъргей", дами и господа. Тия дни Бареков искаше ексхумация, защото бил сигурен, че Борисов е убил Мишо Бирата. Сега излиза, че някой иска да довърши започнатото със записа от 2011 г. КОЙ?

20.01 2014 в 09:40

"няма как да се проверят общи приказки като „мен ме подслушват”, каза Йовчев."????????!!!!!!!

20.01 2014 в 08:20

АБЕ ГОСПОДИНЕ КОЙ СИ ТАМ НЕ ТЕ И ПОЗНАВАМ ТОЛКОВА И ТИ СИ ВЪТРЕ С КУКЛОВОДИТЕ КАКВО ЗНАЧИ СГОТВИ МУ. МИШО БИРАТА Е ФАКТ И СЕ ВИДЯ ЯСНО КОЛКО МУ Е ЧИСТО ДОСИЕТО НА БОРИСОВ КОЙТО МЕЖДУ ДРУГОТО ТЕ ИЗБРА И ПО НЕГОВО ВРЕМЕ БЕШЕ НА ПОСТОВЕ. МИШО БИРАТА СИ Е МИШО БИРАТА БОРИСОВ СЕ РАЗБРА ЧЕ Е КОРУМПИРАН И ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ВЛАСТ. КАКВО ПРАВИТЕ ВИЕ ДОСЕГА ТОЗИ ТРЯБВАШЕ ДА Е В ЗАТВОРА И ДА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ПОЛИТИКАТА ЗА ДА НЕ РАЗВАЛЯ ПОКОЛЕНИЕТО МЛАДОТО ПОКОЛЕНИЕ БЪЛГАРИ.
СРАМ ЗА ВАС

19.01 2014 в 23:39

Йовчев е защитил докторска дисертация и се е хабилитират в един измислен университет "по библиотекарство" Основател и незаменим ректор е Стоян Денчев бивш вицепрезидент на Мултигруп на Илия Павлов. Цялото котило около този университет са превдо учени стана ли такива благодарение на мутращките закони за наука

19.01 2014 в 23:37

Ми то и ние знаем кой стои зад тези компромати - БСП и ДПС кръговете , плюс както каза самия ББ - 40-50 бивши от ДС и настоящи служители работещи пак за тях , съчиняващи и събиращи тези компромати

Но все пак като кажеш А , кажи и Б , а не .. "нямало значение".

19.01 2014 в 22:25

"При отделянето на службата като ДАНС Йовчев е шеф на дирекция "Контраразузнаване". Напуска през 2008 г., когато извън службата е и Иван Драшков. Тогава двамата основават фирмата "Регулус консулт", която така и не развива дейност.
След като ГЕРБ правят правителство през 2009 г., Йовчев е върнат в ДАНС, но вече като шеф на агенцията. На 16 август 2011 г. напуска, за да се отдаде на научна дейност. Тогава е хабилитиран и като доцент в университета. След това става шеф на кабинета на президента Плевнелиев. Напуска и този пост в края на април т.г., когато вече са насрочени извънредните избори."

19.01 2014 в 21:59

Представяте ли си, дори не вътрешен министър и вицепримиер, а дори началник на отдел в "Скотланд Ярд" дори да каже нещо- близо до: „няма значение” и „да минем покрай тия въпроси”..? или "По принцип няма такава информация подобна на отразената в медиите” или "„Ако си скочил в блатото..." и т.н. Къв е тоя селски панаир бе, в кой катун се развива действието?

19.01 2014 в 21:23

а, ако някой "изгуби" секретни документи на НАТО и ДАНС, няма нужда от разследване,понеже се знае ,че не са "загубени" и понеже не са загубени вече няма нужда да се търсят и ТОЙ не е виновен и ...А КОЙ!?КОЙ?КОЙ?

19.01 2014 в 21:21

По-голям смешник за министър на МВР не е имало никога.

19.01 2014 в 21:12

Йовчев щом знае кой е сготвил и изсипал супата на ББ значи се знаят и други подробностти по случая с Мишо бирата можеби и кой и защо го е убил за лицензи за пари и така нататък