Йовчев: Борисов знае кой му сготви кашата „Мишо бирата“

OFFNews 19 януари 2014 в 20:47 4879 11

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

Бойко Борисов знае кой му сготви кашата и кой му я сипа на главата – така вицепремиерът и вътрешен министър Цветлин Йовчев коментира пред bTV скандала, избухнал през 2011 г., при който бе разпространен запис на разговора между Бойко Борисов и тогавашния шеф на митниците Ваньо Танов по повод бизнесмена Мишо Бирата.

Йовчев обаче отказа да влезе в подробности кой стои зад „кашата” с аргумента „няма значение”, и поиска „да минем покрай тия въпроси”.

Министърът коментира и новия скандал, определен от лидера на ГЕРБ като „българския Уотъргейт“ (журналистката Кристина Патрашкова съобщи за запис на разговор между Борисов, Георги Първанов и Румен Петков, който обаче не е разпространен).

Йовчев, който се раздели с поста на председател на ДАНС след скандала с Мишо Бирата, обясни, че докато тогава е имало законно подслушване на Ваньо Танов, в момента „държавата няма абсолютно нищо общо, ако е имало някакво подслушване”.

„Искания за подслушване нито за Борисов, нито за Първанов, нито за Петков не са изготвени. Такава информация не е постъпвала в МВР. По принцип няма такава информация подобна на отразената в медиите”, каза той и се обърна към експремиера Борисов с думите: „Ако си скочил в блатото, не се опитвай да омажеш всички с кал, за да изглеждаме еднакво мръсни всички в очите на хората.”

Йовчев заяви, че в момента има гаранция за контрол върху всички технически средства и опозицията „категорично не е подслушвана, не се подслушва и няма да се подслушва”.

Той обаче призна, че в България има „доста хора, които имат ресурс, достатъчно средства да организират такова подслушване”. „Ако разбира се има такива сигнали, трябва да има разследване – няма как да се проверят общи приказки като „мен ме подслушват”, каза Йовчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!