Йордан Иванов от ДБ: Нинова е пила турско кафе с Борисов

OFFNews 02 ноември 2022 в 08:42 3337 2

Йордан Иванов

Снимка yordanivanov.com

Държавата сбърка пред последните месеци, че не интегрира украинските граждани в пазара на труда, заяви Йордан Иванов

Никога "Демократична България" не сме били в коалиция с БСП, бяхме в антикорупционно мнозинство. Никога не сме преговаряли с тях и не сме подписвали документ, като гледам обаче този път Нинова е пила турско кафе с Борисов.

Това коментира депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов по БНТ. По думите му ДБ ще се противопостави на връщането на хартиените бюлетини, което БСП подкрепя. Гогови сме да свикаме протести като крайна мярка, заяви той.

Сред приоритетите на ДБ са да спре "взривяването на бюджета" чрез излишни разходи, съдебната реформа и ограничаването на властта на главния прокурор, както и изпращането на военна помощ на Украйна, подчерта депутатът. 

Според Иванов така ще се солидаризираме със свободните държави, а и ще превъоръжим българската армия, като се освободим от старото съветско оръжие. 

Подкрепата за украинските бежанци е важна и е форма на солидарност, коментира депутатът. "Демократична България" ще предложи периодът за оказване на помощ да се удължи до отпадане на необходимостта

Това обаче не може да бъде самоцелно. Оттук насетне е важно държавата да предприеме мерки така че тези украински граждани да бъдат въведени в пазара на труда, така че да могат да се справят без подкрепата на държавата. Държавата сбърка пред последните месеци, че не интегрира украинските граждани в пазара на труда, а те просто чакаха помощи, каза още Йордан Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!