Иванчева кани кандидатите за евродепутати на диспут пред НДК утре

OFFNews Последна промяна на 23 май 2019 в 16:01 2855 1

Независимият кандидат за евродепутат Десислава Иванчева, която получи разрешение от съда да напуска дома си за предизборна кампания, кани утре кандидатите за представители в Европейския парламент на импровизиран диспут пред централния вход на НДК. 

Целта е да се дискутират "ключови теми от национална значимост, на които ще търсим решение и съдействие в голямото европейско семейство – Европейския парламент", се казва в отвореното писмо-покана на Иванчева. Началният час на срещата е 14,00, краят й е обявен за 20 часа. На нея са поканени и медии. 

В текста на Десислава Иванчева се казва още: 

Каня ви по този импровизиран начин, защото не можах да се възползвам от правата ми, които са упоменати в Изборния кодекс за равнопоставеност (Чл. 189, ал. 3 "Българската национална телевизия и Българското национално радио отразяват обективно и справедливо проявите на кандидатите, регистрирани от партиите, коалициите и инициативните комитети, при зачитане на тяхната равнопоставеност и значимост въз основа на правила, приети от Централната избирателна комисия."), тъй като съдът едва преди 2 дни ми разреши да се включа по медии и диспути. Нямах възможност да се видя с вас по студия и да дискутираме.

Приканвам ви да говорим по ключови за България теми – като правосъдие, зелени политики, защита на човешките права, свобода на словото и медиите, разходване на европейските фондове. Набелязала съм тези приоритети и каузи на база хилядите коментари, които получих от хора от цяла България, като най-проблемни, най-горещи теми. С удоволствие ще дискутирам и по вашите приоритети. В крайна сметка считам, че ние не сме конкуренти, ние сме само опоненти. Но който и от нас да бъде избран на 26 май да отиде в Европейския парламент, считам, че трябва да защитава националните интереси, а не лични, партийни, политически, олигархични. Считам, че всеки един от нас трябва да бъде ръководен единствено и само от волята на българския народ. Събирайки се на такъв дебат, ще покажем, че търсим най-доброто решение, удовлетворяващо всички български граждани.

Каня и всички граждани да поговорим, тъй като до сега имах възможност да комуникирам само по социалните мрежи. За мен е най-важно да чуя вас, вашите проблеми и как очаквате да ги решаваме.

Каня медиите и журналистите да зададат всички въпроси, които считат, че са важни за обществото, във връзка с кандидатурата ми за представител в Европейския парламент.

П.С. Прилагам и разрешението от съда, че имам право утре (24 май) да напусна дома си, за да се включа в дебати от 13,30 ч. до 24 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови