Quantcast

Главният прокурор свиква среща за КТБ

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2014 в 11:47 4348 3

Сотир Цацаров

Очаква се в ранния следобед днес главният прокурор да бъде домакин на среща по повод ситуацията около Корпоративна търговска банка.

В срещата ще участват представители на Експертния консултативен съвет, който бе създаден преди време за оздравяване на Банката, както и представители на работодателските и синдикалните организации. Покани са изпратени и до финансови експерти.

От Министерството на финансите не потвърдиха участието на министър Румен Порожанов. От прокуратурата не дават подробности около подготвяната среща. Неофициално от там потвърдиха, че такава среща ще се проведе днес или в петък.  

Според главния прокурор ликвидацията на КТБ е по-евтина, преструктурирането ѝ обаче е по-добър вариант. 

Под преструктуриране Цацаров разбира разделянето на групата на КТБ на "добра" и "лоша" банка.

Аз съм с ясното съзнание, че прокуратурата не може да предпише и изпълни стопанска рецепта за банката. Прокуратурата не е финансов регулатор, каза в интервю за БНТ обвинител номер едно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.09 2014 в 14:06

Днес Главпрокурора ще разясни на целокупния бугарски народ ЩО Е БАНКОВА ПАНИКА, и как Главпрокурора организира престъпно БАНКОВА ПАНИКА на 13 юни в КТБ (3 патрулки, 1 бус и 10-на полицая с х 2 пищака). В резултат на престъпно организираната от Главпрокурора на 13 юни банкова ПАНИКА от 13-20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 млрд ЛИКВИДЕН ресурс (отишли 860 млн в Булбанк, 250млн в Пощенска, Париба, Алфа и т.н. все НЕбългарски банки), От доклад на квесторите е видно, че в КТБ са останали още 500 млн бързоликвидни активи, КОИТО сега се харчат за издръжка на квестори, служители и одитори.
ОБЩО ДУПКАТА в КТБ в резултат на престъпното организиране на БАНКОВА ПАНИКА от Главпрокурора е приблизително 2 МИЛИАРДА лева.
Кой ще върне този ресурс в КТБ за да заработи, как се връща огромен ресурс в БАНКА, в условия на конкуренция, това питаме
НЕ НИ ТРЯБВАТ ЛАКЪРДИЙКИ на Главпрокурор и на разни конкурентни тъпаци, водени от лакомия за тяхна печалба (банки и други), лакърдийки на Главпрокурора “що е това банкова дейност”, “що е това банков надзор”, “кражби в чували и т.н.
ХИТРЯГАТА Главпрокурор се опитва с лакърдийки да се измъкне от отговорност за организираната на 13 юни банкова ПАНИКА, и за щетата от 1.3 млрд на КТБ

09.09 2014 в 12:32

ехеее явно прокурора е приключил успешно с всичките си задължения и престъпност в България няма та се е заел с финансите вече.

Абе няма ли да подава оставка Цацаров?

09.09 2014 в 12:21

toz nej-dobre da go grumnem - inache 6te triabva da go turpim.