ГЕРБ: Заради Манолова и Станишев българите ще платят 14 млн. лв. за референдум

OFFNews Последна промяна на 26 март 2014 в 22:06 5317 4

Снимка БСП

Мая Манолова и Сергей Станишев

Личните капризи и политическият инат на Манолова и Станишев са причините, заради които референдумът за изборните правила няма да се проведе заедно с вота за Европейски парламент.

Това се посочва в декларация на ГЕРБ за референдума по изборното законодателство.

Срокът, в който трябваше да е готова проверката на ГРАО на подписката в подкрепа на искането за референдум, изтече вчера.

От партията на Борисов отбелязват още, че "Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за Белене".

Публикуваме пълния текст на декларацията от ПП ГЕРБ:

"ПП ГЕРБ отбелязва със съжаление, че политическите партии отказаха да положат всички усилия, за да се проведе реферндумът за изборните правила заедно с изборите за представители в Европейския парламент на 25 май. Според Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление, вчера изтече крайният срок, в който можеше да се вземе решение за насрочване на референдум на 25 май.

ПП ГЕРБ настояваше референдумът за изборните правила да бъде проведен на 25 май 2014 г., заедно с европейските избори, за да бъдат спестени на данъкоплатците между 14 и 20 милиона лева за организирането и провеждането му на отделна дата. По този начин щеше бъде избегнат горчивият опит на БСП, които пръснаха 14 млн. лв. на данъкоплатците за референдум за „Белене“, който и до ден днешен не породи никакви фактически последствия. Убедени сме, че тези нови 14 млн. лева, които сега българските граждани ще бъдат принудени да платят, можеха да бъдат използвани за много по-полезни неща, защото волята на над половин милион български граждани беше референдумът да се проведе заедно с евроизборите на 25 май. Абслютна политическа безотговорност е решението на управляващите от БСП, ДПС и Атака по време на финансова и икономическа криза, за пореден път да вкарват държавата в безмислени харчове, единствено заради от политическия егоцентризъм на Мая Манолова и Сергей Станишев.

ПП ГЕРБ призоваваше непрекъснато политическите сили и институциите в Република България да се мобилизират и да изпълнят волята на българските граждани. За съжаление всички възможности за това бяха умишлено протакани и избягвани, заради личните капризи и политическия инат на Мая Манолова и Сергей Станишев.
От този момент всички български граждани трябва да знаят, че Мая Манолова и Сергей Станишев веднъж вече струваха на българския данъкоплатец 14 милиона лева с референдума за „Белене“. Сега отново Манолова и Станишев ще струват нови 14 млн. лева на българските граждани, защото не пожелаха да надмогнат личното си его и тяснопартийните си интереси, за да се стигне до единственото разумно решение – референдумът да бъде проведен заедно с европейските избори. Пропускането на тази възможност е поредното доказателство за управленската немощ и произтичащия от нея правен хаос, в който се намира държавата, по подобие на хаоса, в който се намира Централната избирателна комисия, заради „експертността“ на Мая Манолова и Сергей Станишев."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2014 в 23:54

ДПС иска да "подава" ръка или нещо друго на ГЕРБ, за да не се стигне до някакво съгласие или работно решение между БСП ( не Позитано) или някакво ново БСП защо не АБВ и ГЕРБ, което засега би избутало ДПС и другите проекти извън влиянието. Така, че ДПС с този ход си пази просто ролята на разпределителя на порциите. И този ход е удобен за малцина в БСП.

26.03 2014 в 23:42

БСП не искат референдума да е заедно с евровота заради предполагаем огромен интерес( към референдума) - факт!
БСП искат възможно най-малко хора да гласуват на евровота, така с купените турски и цигански гласове, плюс твърдия електорат ще продължат да стискат власта! - факт!

ЗАТОВА ДА ИМ ГО НАБОДЕМ, КАТО МАСОВО ОТИДЕМ ДА ГЛАСУВАМЕ!

26.03 2014 в 22:31

Е, те българите платиха СТО МИЛИОНА заради прекратения от ББ договор за боклука на София, та едни 14млн. - бълха ги ухапала!

26.03 2014 в 22:25

СЕСТРА ГАЛЕВААА
ванко идно от Костинброд
та поздравявааа!