Quantcast

Ген. Атанасов: По 36 спецполицаи са снимали протестиращи всеки ден

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2015 в 12:17 5798 11

Николай Стайков от "Протестна мрежа" с един от операторите на спецслужбите, който всеки ден снимаше лицата на протестиращите

Служители на 9 районни управления на полицията са изпращани всеки ден да снимат протестиращи извън разработката „Червеи”. Това заяви председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

Във всяко районно управление в столицата има т.нар. отдели „Ентел” – научнотехнически лаборатории. В тези отдели работят криминалисти и експерти, най-малко по 4 души във всяка смяна. Всички тези хора ежедневно са били изпращани да филмират всички участници в протестите, уточни Атанасов.

9 управления, минимум по 4 души на смяна, това прави 36 души. Къде е тази огромна продукция, която е произведена? Министерството на вътрешните работи трябва да извърши проверка и да установи къде се намират дисковете, филмите, снимките, посочи той.

Някой, който разполагаше с информацията за следенето, я извади публично сега, защото разбра, че тя ще стане достояние на парламентарните комисии. Проверките бяха започнали и кръгът от хора, които са запознати с тези проверки, не е малък, допълни Атанасов.

По повод получената от МВР информация от операция „Червеи” и всички данни за протестиращите са притежание на Сарайско-библиотекарската групировка, подчерта депутатът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.02 2015 в 14:30

Големи сте умници - ЕНТЕЛ - такова животно няма. Касае се за НТЛ - Научно-техническа лаборатория...

16.02 2015 в 22:16

До т. нар. Тоди! Бих ти писал хиляда минуса, но мога само един. Гном си ти, и то в акъла!

16.02 2015 в 11:47

Защо ги снимали и т.н. .... ами нали трябва отчет при Пашата дали са присъствали тия на които е платено.....

16.02 2015 в 11:42

Тоя ли ГНОМ бил забърсал 300,000$ и купища строго секретни документи.... А и пратените долари в щатите за учението на сина му американците ги върнали щото имали мръсен произход...
Тоя ли ГНОМ дет назначи към НСС, а после ДАНС, ТРАКТОРА като агент под прикритие...
Тоя ли ГНОМ сеги квичи кат недотакован, че подслушвали туй или онуй, тоя ли дет подслушваше главен прокурор....
Тоя ли ГНОМ, това ли нищожество и малко човече .....

16.02 2015 в 07:21

нормално за гнусното потекло на ЦК и ДС

Тази гнусна коалиция бсп(ЦК) ДпС(ДС+КГБ) и атака(КГБ)

тия политически боклуци и рубладжии на сметището на политиката трябва да разтоварим

и никога не трябва да бъдат забравени . за да не се повтаря

14.02 2015 в 23:14

Колт.. криенето на лицата няма връзка с мирния протест и прочие. В една нормална държава не би имало нужда, но когато си изправен срещу репресивен държавен апарат и впоследствие могат да те потърсят "приятелски" да обясняваш как така смееш да протестираш срещу управляващите.. предполагам няма да ти се иска всеки да ти снима лицето.

14.02 2015 в 18:46

Има един много важен въпрос. Защо им е на полицията да следят кой ходи на митингите. Какво могат да им направят, това си е тяхно конституционно право. Да не се окаже, че някой иска да провери, дали взелите пари да "митингуват" наистина са в редиците на протестиращите. Или дали определени чиновници вместо за са по местата си ходят да протестират. Общо взето скъпо и тъпо начинание.

14.02 2015 в 15:30

Всеки който е ходил на какъвто и да е вид масови мероприятия под формата на протест е срещал въпроса "защо си криете лицата?" "нали сте мирни протестиращи, защо се криете?" - сега ясно ли е на всички? Няма мирни или немирни, има само с нас или против нас.

14.02 2015 в 13:26

А другите 10 % са в парламента сега и разпродават България на америка, другите 10 пък са отишли на богата екскурзия веднага след оставката на бсп


се пръсна от смях тролци герберастки жалки

14.02 2015 в 13:24

И какво излезе? Че 80 процента от протестиращите са от младежката организация на герб или лелички Iбатковци членове на партията хгаахаха