Ген. Атанасов: По 36 спецполицаи са снимали протестиращи всеки ден

OFFNews 14 февруари 2015 в 12:17 6333 11

Николай Стайков от "Протестна мрежа" с един от операторите на спецслужбите, който всеки ден снимаше лицата на протестиращите

Служители на 9 районни управления на полицията са изпращани всеки ден да снимат протестиращи извън разработката „Червеи”. Това заяви председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента ген. Атанас Атанасов пред Нова телевизия.

Във всяко районно управление в столицата има т.нар. отдели „Ентел” – научнотехнически лаборатории. В тези отдели работят криминалисти и експерти, най-малко по 4 души във всяка смяна. Всички тези хора ежедневно са били изпращани да филмират всички участници в протестите, уточни Атанасов.

9 управления, минимум по 4 души на смяна, това прави 36 души. Къде е тази огромна продукция, която е произведена? Министерството на вътрешните работи трябва да извърши проверка и да установи къде се намират дисковете, филмите, снимките, посочи той.

Някой, който разполагаше с информацията за следенето, я извади публично сега, защото разбра, че тя ще стане достояние на парламентарните комисии. Проверките бяха започнали и кръгът от хора, които са запознати с тези проверки, не е малък, допълни Атанасов.

По повод получената от МВР информация от операция „Червеи” и всички данни за протестиращите са притежание на Сарайско-библиотекарската групировка, подчерта депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!