Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Близнашки: Да, протестиращи са били подслушвани

OFFNews 11 февруари 2015 в 10:02 5081 6

Проф. Георги Близнашки

Снимка Петко Налбантов/БГНЕС

Проф. Георги Близнашки

Нямам никакви съмнения, че са били подслушвани протестиращи.

Това обяви проф. Георги Близнашки, служебен премиер в периода 6 август – 7 ноември 2014 г., пред агенция Фокус.

"Аз на няколко пъти констатирах, че се осъществява подслушване - за мен това не е спорен въпрос", каза проф. Близнашки и подчерта, че сега важното е какви следи са останали в архивите на съответните служби.

Той допълни, че протестът е бил подложен на много сериозен натиск и не изключи възможността да се появят улики.

"Нека да видим какво се е случило, защото става ясно, че не става въпрос чисто и просто за обичайното подслушване, а за нещо много по-сериозно", смята Близнашки. 

Той каза още, че е засякъл на два пъти опити за подслушване, като информацията се е подавала до медиите, за да се предизвикат скандали.

Изненадващото изказване на Близнашки идва само няколко дни, след като самият той заяви, че е питал службите дали са били послушвани протестиращи и те са отрекли.

Скандалът с подслушването на протестиращи срещу кабинета "Орешарски" избухна, когато председателят на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ген. Атанас Атанасов обяви, че незаконно в продължение на 300 дни е било осъществено мащабно използване на специални разузнавателни средства срещу хора, свързани с протестите срещу кабинета с премиер Пламен Орешарски. По-късно стана ясно, че разработката е носела името "Червеи". След Атанасов редица министри и политици се заеха да отричат пред медиите, че протестиращи са били подслушвани, следени и че имейлите и съобщенията им в социалните мрежи са били подложени на нерегламентиран контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!