Гълъб Донев иска МВР да засили контрола по пътищата, за да спре безумната война

Служебният премиер благодари на всички, помогнали при тежката катастрофа на сръбски автобус в неделя вечер

OFFNews 17 август 2022 в 10:49 1294 1

Гълъб Донев

Снимка БТА/Минко Чернев

Служебният премиер Гълъб Донев

Служебният министър-председател Гълъб Донев очаква от МВР да засили контрола по пътищата, за да спре безумната война. 

Преди началото на редовното заседание на Министерския съвет Донев призова да върнем вниманието си към живота, защото когато го ценим, "ще следваме закона вътре в нас". 

Той благодари на всички, които в неделя вечер помогнаха при катастрофата на сръбския автобус на магистрала "Тракия", в която пострадаха 12 деца и двама възрастни. 

"Благодаря, че добавиха към своя дневен ред преодоляване на трагедията, която можеше да причини катастрофиралия автобус. Когато се обърне колата - пътища много, е казал мъдрият ни народ.  При този инцидент преобърналия се автобус стана повод да видим, че пътят е само един и заедно можем да се справим, дори и в най-тежките изпитания", каза още премиерът. 

Министър-председателят допълни, че катастрофата е събрала хора, различни по професия, местоживеене и възраст дори по възгледи: "Но те бяха заедно и помогнаха на хора в беда. Впечатлен съм и признателен за светкавичната и адекватна реакция към всички, които в неделя не подминаха 217 км от магистрала "Тракия", мислейки си, че това не е тяхна работа". 

"Граждани и представители на ангажираните с проблема държавни институции реагираха в рядко срещан синхрон. Разбира се, че е било щастливо стечение на обстоятелствата, че сред пътуващите е имало и лекари. Тяхната намеса обаче не е плод на щастливия случай, а проява на човечност и солидарност", заяви Донев.

Премиерът изброи притеклите се на помощ доброволци и благодари поименно на всеки от тях: на младия лекар, започнал оценка на състоянието на всички деца и възрастни, на доктор Антон Елкин, който се присъедини към младия лекар, на Теодор Бочев и Живко Стамболиев - които помагат на децата, и на всички доброволци, на екипите на Спешна помощ, на всички лекари и медицински сестри, на Пътна полиция, на местната власт в Стара Загора. 

Първа точка от дневния ред на Министерския съвет е преодоляване на бедственото положение, обявено в Община Своге

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови