Експерт по сигурност и информационни технологии води листата на партия МИР във Велико Търново

OFFNews 08 ноември 2021 в 09:31 2191 1

37-годишният Росен Андонов, който e експерт по сигурност и информационни технологии, е водач на листата за кандидати за народни представители на партия МИР във Велико Търново.

Той е завършил Професионална гимназия – Горна Оряховица, сертифициран IT специалист – „Омега електроникс“ – София и има завършени курсове в областта на управление на финансите. Член е на Обществения съвет към ЦИК като представител на Сдружение ПАМЕТ и член на Националния съвет на партия МИР.

„Един от основните приоритети на партия МИР е изграждането на работещо и ефективно електронно правителство. Само чрез действащо електронно правителство ще може да се облекчи административната тежест за бизнеса и гражданите, както и ще се намали значително корупцията в България. Факт е, че за изграждането на електронно правителство през последните години бяха изхарчени минимум 200 млн. лв., но въпреки това то все още не работи. В момента, в който се изгради електронното правителство, 70% от потребителите на интернет в България ще ползват услугите му, което на практика ще превърне страната в електронна, ефективна и прозрачна държава“, заяви водачът на листата на партия МИР във Велико Търново Росен Андонов.

Той подчерта, че друг приоритет за партия МИР е електронното здравеопазване чрез което ще се решат редица проблеми и значително ще бъдат улеснени всички пациенти и лекари.

„Електронното правителство не само ще облекчи бизнеса и гражданите, но и ще направи напълно прозрачна всяка една власт, защото нейните стъпки няма да останат както досега незабелязани. Именно за това още в първите дни на новото Народно събрание партия МИР ще внесе и ще настоява да се приеме Стратегия за електронно правителство с ясно разписан времеви план за действие на неговата реализация. Развитието на интерактивността между администрацията от една страна и гражданите и бизнеса от друга, е един от основните приоритети на който следва да се обърне внимание през следващите години, за да може България да стане част от електронна Европа“, заяви още Росен Андонов.

Той предложи също така да се създаде Национален фонд за съхранение на културно-историческото наследство на България.

„Чрез създаването на Националният фонд за съхранение на културно-историческото наследство може ще се помогне за запазването на културно-историческото и духовното наследство на България. За нас от партия МИР основополагащи етични принципи и ценности са моралът, нравствеността, християнските добродетели и гражданският патриотизъм – обичта и дългът към нацията, разбирана като общност на всички български граждани, но също така и като териториална идентичност, език, природа и държава. Именно затова не само ще работим за създаването на Национален фонд за съхранение на културно-историческото наследство на България“, заяви водачът на листата на партия МИР във Велико Търново Росен Андонов.

Той е инициатор и организатор на защита правата на гражданите в област Велико Търново по силата на Закон за достъп до обществена информация, като е организирал редица запитвания към общините и съгласно Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

GuardianIndigo

09.11 2021 в 18:06

Майко мила! :о Господа политици, ако знаете какъв ураган пристига за вас, още утре ще подадете оставки. Тук при тоя човек вашите пари нямат нито стойност, нито сила. :D Бог да ви е на помощ!
:))))))))))
 
X

Подкастът на OFFNews