Двама служебни вицепремиери ще отговарят за социалната и икономическата политика

OFFNews 01 август 2014 в 12:56 3603 0

Двама вицепремиери ще отговарят за социалната и икономическата политика в служебното правителство. 

Това каза лидерът на КНСБ Пламен Димитров след среща при президента Росен Плевнелиев днес. Държавният глава е уверил синдикатите, че "гражданското общество ще има свой представител на най-високо място". По думите на Пламен Димитров двамата вицепремиери били добре познати в обществото, но президентът не казал имена. Димитров каза, че президентът е уверил профсъюзите, че членовете на служебния кабинет са равноотдалечени от политическите партии и нямат зависимости. 

Спряганото име за социален министъре е това на Йордан Христосков, който беше в служебното правителство на Ренета Инджова преди 20 г. Христосков беше шеф на НОИ и е сред ключовите фигури в извършената в края на 90-те пенсионна реформа. За икономически минстър е спрягана шефката на кабинета на президента Екатерина Захариева, която обаче не идва от неправителствения сектор. 

Синдикатите и бизнеса са поискали от президента днес служебният кабинет да направи ревизия на закона за референдумите, който да бъде предоставен на следващия парламент. Взето е решение да бъде създадена работна група заедно с профсъюзите, която да изготви промените.

Синдикатите споделили и тревогата си от това, че очакват протести и социално недоволство заради блокираните в КТБ пари. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!