Депутатите от РБ мислят дали да минат в опозиция

Ивайло Анев 10 декември 2015 в 11:18 4277 7

Снимка БГНЕС, Архив

Част от парламентарната група на Реформаторския блок

Ден след като правосъдният министър Христо Иванов подаде оставка, а съпредседателят на РБ Радан Кънев мина в опозиция, останалите депутатите от блока не са взели решение дали да останат в управляващото мнозинство. 

Реформаторите масово коментират, че ще изчакат решение на парламентарната група и след това ще вземат решение.

"Трябва да се съберем всички и очакваме да имаме знак и от съпредседателите и от зам.-председателите. Не знам кога ще се съберем", коментира депутатът Димитър Делчев (ДБГ). Той изрази мнение, ако реформаторите решат да останат в управлението - трябва да са заедно. "Ако ще минаваме в опозиция – отново да е заедно", категоричен беше Делчев.

Относно оставката на правосъдния министър, депутатът заяви, че няма незаменими хора. "Премиерът трябва да вземе решение кой да наследи поста, от него зависи", коментира още той.

Същото мнение изрази и Иван Иванов, който е от гражданската квота на РБ. Според него в петък или събота трябва а има общо решение на Реформаторския блок. На въпрос дали обмисля минаване в опозиция Иванов заяви:

"Минава ми през мисълта, но аз съм избран от ПГ и тя е тази, която трябва да реши." Зам.-председателят на парламента беше категоричен, че предвид променената политическа ситуация, всеки един министър от квотата на РБ трябва да препотвърди реформите, за които се е ангажирал. 

Мартин Димитров потвърди вчерашната си позиция, като обяви, че отдавна е в опозиция.

Той отказа да коментира повече, докато не мине обсъждането в групата. "Беше осакатена съдебната реформа, което не е проблем само на РБ, а на България и бъдещето и развитие, затова ни предстои много сериозен разговор", допълни Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови