И Гроздан Караджов минава в опозиция

OFFNews 09 декември 2015 в 16:29 4486 4

След като съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев обяви, че оттегля подкрепата си за правителството и минава в опозиция, примерът му последва и депутатът от РБ Гроздан Караджов. 

Това обяви решението си във Facebook, като допълни, че подава и оставка като председател на транспортната комисия в парламента.

Оттеглям подкрепата си за правителството и подавам оставка като председател на парламентарната комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения. Ще продължа да изпълнявам задълженията си на депутат от опозицията и вярвам, че това очакват от мен хората, които ме избраха за техен представител, написа в социалната мрежа Караджов.

Знам, че те искат истинска съдебна реформа, а не фасадни действия, че им е писнало от задкулисни договорки и безпринципни ходове. До този момент никога не съм правил компромиси в работата си, не можех с мълчание да допусна това да случи за първи път. Призовавам всеки със своите действия да се разграничи от статуквото! Днес мнозина измениха на думата си и застанаха срещу съвестта си. Но това е денят на истината, когато се вижда не само кой ‪#‎КОЙ‬ е, но и какъв е – какъв министър, какъв депутат, каква личност, подчерта той.

Респект към Христо Иванов, който в много трудна ситуация и до последно отстояваше принципите си, бореше са за реформата и направи възможното за случването ѝ. Днес, когато мнозина очакваха той да си замълчи, Христо Иванов се изправи и говори. Това ще правя и аз. Ще продължа да отстоявам реформаторските принципи и да работя за истинска съдебна реформа, която очакват нашите избиратели, написа още депутатът по повод оставката на правосъдния министър.

При днешното гласуване на конституционните промени от ГЕРБ се отметнаха от положените си подписи под първоначалния проект и подкрепиха текстовете на АБВ, с които се променя предварително договореното съотношение на членовете в прокурорската колегия във ВСС, като така пренебрегнаха единственото условие на РБ за "историческия компромис". Така в крайна сметка беше прието предложението на ДПС и АБВ от юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови