Депутат даде на Сидеров статута на "пожизнен лидер"

OFFNews 09 март 2014 в 20:13 3284 20

Волен Сидеров е „пожизнен лидер” на партия „Атака” и на парламентарната ѝ група. Така описа с една дума председателя на формацията депутатът Магдалена Ташева в предаването „Нека говорят” по bTV.

Тя определи като нелепа идеята на ГЕРБ за въвеждане на психотест за установяване на емоционалната стабилност на кандидатите за народни представители и им препоръча да се научат да правят политика. Именно поведението на Волен Сидеров, който миналата година влезе в парламента първо с палка, а после и с пистолет, бе основният мотив зад предложението на ГЕРБ.

Ташева отново не изясни откъде си представя да дойдат парите за минимална заплата от 1000 лв. и минимална пенсия от 500 лв. Популистката идея е залегнала в управленската програма на партията – т. нар. план „Сидеров”. От „Атака” избягват упреците в популизъм, като посочват, че идеята им ще се реализира, когато влязат в управлението, въпреки че на практика те са, след като лидерът им осигури кворума при гласуването на състава на новия кабинет, а след това парламентарната група подкрепя мнозинството на БСП и ДПС, което стои зад правителството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!