Борисов прие оставката на Христо Иванов и тримата зам.-министри

OFFNews 09 декември 2015 в 16:55 8124 8

Снимка БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов прие оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

Двамата се срещнаха в Министерския съвет в 15.45 ч., минути след като Иванов обяви от парламентарната трибуна, че подава оставка.

„Бяха направени добри крачки за подобряване на съдебната система, но недостатъчни. Поради това не мога да продължавам да изпълнявам длъжността“, е посочил в мотивите си Христо Иванов.

Той и премиерът Борисов взаимно си благодариха за добрата съвместна работа и си пожелаха да продължават да работят в сътрудничество, посочиха от правителствената пресслужба.

Министър-председателят Бойко Борисов посочи, че министър на правосъдието ще бъде предложен на Народното събрание за избиране след консултации между партиите в коалицията.

Заедно с министъра оставка за подали и тримата му заместници Андрей Янкулов, Петко Петков и Вергиния Мичева. Техните оставки също са приети от премиера.

Пред журналисти Христо Иванов коментира, че оттеглянето от поста е негово лично решение и не го е консултирал с никого.

Малко след като Иванов обяви, че подаде оставка, съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев оттегли подкрепата си към правителството и обясни, че се оттегля в опозиция. Примерът му последва депутатът от Реформаторския блок Гроздан Караджов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови