Борисов обяснил на Дикме, че заигравката на ГЕРБ с Доган е заради ''надпартийни интереси''

Оттук нататък Бойко Борисов няма път и не може да работи с Доган, категоричен е бившият агроминистър

OFFNews 02 март 2021 в 10:37 7976 0

„В никакъв случай пътят, който изминахме не беше кратък и лек. Ние водихме разговори още преди два месеца с партии от десния политически спектър. Желаехме да има представители на всички етноси в листите. ГЕРБ е единствената политическа формация, която даде възможност на избираеми места да бъдат посочени такива хора”. Така обясни решението си за подкрепа на ГЕРБ на изборите лидерът на гражданско движение ДЕН Мехмед Дикме.

На въпрос как гледа на упреците, че е заявявал, че ГЕРБ заиграва с ДПС, а сега подкрепя партията, той каза:

„Споделял съм го. Не само аз, цялото ръководство имахме лично няколко разговора с премиера Бойко Борисов. Аз самият попитах кое е наложило това отношение лично към Доган. Приех неговото обяснение, че е в интерес на държавата за приемането на някои решения в парламента. Има някои неща, които са по-важни от теснопартийните”, каза още той пред Нова телевизия.

Дикме беше категоричен, че не е съгласен на взаимодействие с Доган.

„Това, че постигнахме съгласие за общи действия на парламентарните избори дава отговор дали ГЕРБ ще работи по някаква линия с Доган. Нашето присъствие е отговор на всички спекулации, че оттук нататък ГЕРБ и Бойко Борисов няма път и не може да работи с Доган”, заяви още лидерът на гражданско движение ДЕН.

Дикме коментира и отсъствието на Делян Пеевски на предстоящия парламентарен вот.

„ДПС без Пеевски ще бъде коренно различно. Дали ДПС, разграничавайки се от него, ще търси нов образ, с който да бъде приемлив партньор - лично се съмнявам. Проблемът с ДПС не е Пеевски, той е над него - човекът, който разпределя порциите и възприема властта като баница”, каза още Дикме.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови