Quantcast

Близнашки: Нямаше да се захвана с подписката без ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 10 март 2014 в 08:57 5596 11

Георги Близнашки и Бойко Борисов

Снимка hashtag-bg.com

„Аз не бих се захванал с тази работа, ако не бях получил тяхното съгласие да съдействат.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ проф. Георги Близнашки в коментар по съдействието, което ГЕРБ оказа за събирането на подписите, необходими за инициирането на изборен референдум.

Никой не може да събере тези подписи без основните политически партии, коментира Близнашки и посочи, че в инициативата, освен ГЕРБ, са се включили партиите от Реформаторския блок и Протестна мрежа.

Професорът коментира, че за каузата са събрани 600 000 подписа, но те се проверят щателно и невалидните се изключват.
Близнашки уточни, че и в момента в Инициативния комитет пристигат още подписи и прогнозира, че в крайна сметка валидните ще бъдат между 550 и 560 хиляди.

На обвиненията от БСП, че подписите не са били събирани легитимно, а по партийните централи и местни структури Близнашки отговори:

„Тези твърдения идват от хора, които като Мая Манолова не смеят да си покажат носа отвън от загражденията“.

Днес Инициативният комитет за изборния референдум ще внесе събраните подписи в Народното събрание. За целта е предвидено шествие, което ще тръгне в 16 ч. от централния вход на СУ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2014 в 10:56

Близнашки син ли е червен ли е обиден,че не е пак депутат ли както казва Ани Цолова ние просто задаваме въпроси питаме питаме хахахахх.

10.03 2014 в 10:48

... и борисов, и пехливанлиев мноо силно се нацелуваха с турските турци от турция, ако ви е убягнало. Дано са поразмислили. Дано не изтъргуват пред смаяния ни поглед електронното гласуване срещу правото мюслитата от турско да гласуват за европарламента... позицията на в.рашидов (от неделя, при кеворк) я приемам, особено в частта за слободията и "тоягата"... :)

10.03 2014 в 10:33

Колкоти и тъпо да звучи - който псува по ГЕРВ в моента помага на ДПС, БКП и Атака

10.03 2014 в 10:29

За двата полюса около Герб(за-анти):
Към тези анти - Какво смятате, че ще се промени след изборите през май? Та това са избори за европейски чиновници с 20К месечна заплата. Някой от вас може ли да ми посочи 1 решен български проблем от европейски депутат? Как точно ще ги "изхвърлите" на историческото бунище? Какво ще се промени на общинско, областно, че даже и на национално ниво? Не се ли прави това с местни и национални избори?
Към тези за - След като всички симпатизанти на Герб са твърдо "за" референдума, в което няма нищо лошо разбира се, защо вашият глас трябва да е изразен от човечец меко казано полит.чергар? Какво лошо има в това лидерът на партията да заяви ясно и открито, че подкрепят инициативата на президента (без да коментираме неговата личност)? какво е това "замазване"? Дистанциране от президента? Предпазване на президента? Какви са доводите да се прави това "перде"? Всички искат референдум, защо тогава партийно се събират подписите? ето събрали са се партийно, защо партията не ги внася?
Това са само въпроси за дискусия, идеята да се чуят доводите на двете страни. Явно и едните и другите ще участват на референдума, така и трябва. Очаквам коментари по въпроси като този - Защо Герб, въпреки мнозинството не въведоха електронно гласуване в кодекса "фидосова"?

10.03 2014 в 10:28

Едно задължително гласуване ще изхвърли на бунището партиите-путинуиди БСП, ДПС и Атака.

10.03 2014 в 10:07

Нищо не може да спаси мутренската банда на Боко рапоня и слугите им. На изборите през май народът ще ги изхвърли на бунището на историята при съидейниците им седераси и монювисти.

10.03 2014 в 09:58

"ББорисов връчи на инициативния комитет малко над 500хил. подписа"
Колко всъщност събра ИК? Кому е необходим този "параван"?
Ясно е, че това е инициатива на ППГерб. Без тях този ИК можеше и да се пенсионира докато събира подписи. Не беше ли по-добре и за симпатизантите на Герб открито да се внесат в НС? Сега Близнашки ли е този който ги представлява в НС? Те за него ли са гласували?

10.03 2014 в 09:57

Подписката е толкова автемтична, колкото резултатите от изборите, организирани и проведени от администрацията на Бойко и Цецо!

10.03 2014 в 09:55

... по моята "логика", Референдумът трябва да е не просто лесно достъпен, а направо задължителен... да се стартира с не повече от 10 - 20 000 подписа или представителна "анкета". Ако чак толкова им се "събират" подписи, то да се подписват тези, които са "против"...
В крайна сметка, основен демократичен принцип е да се отразява позицията на Малцинството, да има действителен механизъм за корекции на "статуквото". Например Президентското Вето би следвало да е в два тура, като вторият е Задължителен, защото е функция на директен, мажоритарен избор (глас народен:)... и т.н. ... найс дей

10.03 2014 в 09:43

Мафията трепери,защото чрез задължителното гласуване ще олекне купения вот,както и вота на турците.Интернет гласуването пък ще помогне на нашите сънародници в чужбина да гласуват,а те никога няма да подкрепят мафиотите от БСП и ДПС.