Quantcast

Ще има референдум за изборните правила - подписите са събрани

OFFNews Последна промяна на 08 март 2014 в 13:24 10476 24

В България ще бъде проведен референдум, чрез който хората ще кажат дали искат промяна на изборните правила.

Необходимият брой подписи, които задължават Народното събрание да насрочи такъв, вече са събрани. При изисквани 500 000 подписа вече има 550 000 и те ще бъдат внесени след обработка, която ще приключи в понеделник до обяд.

Това заяви проф. Георги Близнашки, който оглавява инициативния комитет за събиране на подписите пред Дарик радио.

Въпросите на референдума ще бъдат съобразени с поставените от президента Росен Плевнелиев.

Внасянето на подписите ще бъде съпроводено с шествие, което ще тръгне от Ректората на Софийския университет и ще спре пред сградата на НС.

"Това е огромно усилие и огромно множество подписи и волята на хората зад тях трябва да бъде уважена", заяви Близнашки. По думите му най-доброто е референдумът да бъде насрочен в деня на изборите за Европейски парламент.

По повод коментарите на заместник-председателя на Народното събрание Мая Манолова, че е съмнително колко бързо са събрани подписите, Близнашки коментира:

"Да оставим Мая Манолова да говори, каквото намери за добре. Подписката беше събрана бързо, защото събра в себе си протестните настроения на обществото".

Според Близнашки "огромна работа свършиха и политическите партии, с помощта на които в партийни клубове и симпатизанти се събраха подписите. Хора, които не си показват носа от зад загражденията пред Народното събрание няма как да видят как се събираха подписите в подлеза на Софийския университет "Св. Климент Охридски", заяви още Близнашки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.03 2014 в 19:01

Не знам за ползата от подписи, но съм сигурен и убеден от необходимостта от тояги, винкели и лопати. Тази крадлива паплач, тези политически педерасти само това ги оправя. Бой до насиране. Каквито и да се предвижданията за референдума и изборите, първо да затворят границата, пък после ще видим кой кум, кой сват, и кой на булката брат!

10.03 2014 в 08:55

Единствения възможен ход, който остава на мафията е, да насрочат референдум за дата след евроизборите.Ако е на тази дата, ще излязат толкова хора, че всички сметки и нагласени схеми ще се разпаднат.Ако имаме референдум и избори на една дата, рова е краят на сега съществуващата клиентелистка система, ще има обрат, подобен на победата на БЗНС след първата световна. След подобен обрат, историята показва, че статуквото може да се върне само чрез военен преврат...но не и в ЕС....така че на мафиотите наши ще им остане само да чакат братушките да дойдат да ги спасят...ама и това не може да се повтори вече...

09.03 2014 в 19:06

Тази подписка не е за ГЕРБ, а сериозна промяна в изборните правила и отнемане възможонастта за определящ вот от Турция, Джипсиленд и доверчивите пенсионери и майки които си мислят, че днес като получат 10 лв и са си оправили живота. От 25 години все едни се въртят в управлението на БГ и не сме прокопсали. Да се махат - продажници, крадци и безродници! Ние си храним предателите в парламента? Какво образование има Йордан Цонев (Данчо Ментата - бившо крупие)от ДПС, кога и къде учи и кога взе диплома? А бат Сали? А какви тотални простаци има сред депутатите от Атака - бивши охранителчета със средно образование - тройкаджийско?! Такива ли хора ще пишат законите в България и ще определят съдбините и или пък 25-годишни младежи?! МОЛЯ ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ВЕЧЕ!!!

09.03 2014 в 13:48

Аз наблюдавах също една такава масичка, монтирана между автобусната спирка и метростанцията на стадион "В. Левски" Чаках на спирката близо 20 минути заради автобус номер 72, който необяснимо закъсня и с прискърбие трябва да призная, че за тези 20 минути НИТО ЕДИН МИНУВАЧ НЕ СПРЯ да се подпише! Нито един?! Не знам как са събрали тези подписи за толкова кратко време?! И аз съм събирала подписи по-рано, преди изборите, но - такъв случай с по 2000 подписа на ден просто ума не ми го побира?!
За мен - реформаторите се излагат, като се връзват на акъла на Бойко! Той си лъже без да му мигне окото и електоратът му си го харесва такъв! С реформаторския електорат не е така! Той е самостоятелно мислещ и анализира! Подлага на съмнение всяко твърдение, което не му звучи съвсем достоверно и неминуемо стига до истината! Освен това има непоносимост къ лъжата! Така, че - РБ, отчитайте това обстоятелство, моля, и се въздържайте от популизъм и от лъжа! За вас ИСТИНАТА работи по-добре!Повярвайте на една ваша електорална единица!

09.03 2014 в 09:11

Когато политиците не си вършат работата, ще я свърши народът.

09.03 2014 в 09:11

Когато политиците не си вършат работата, ще я свърши народът.

09.03 2014 в 09:11

Когато политиците не си вършат работата, ще я свърши народът.

09.03 2014 в 09:11

Когато политиците не си вършат работата, ще я свърши народът.

08.03 2014 в 21:55

А ДАНО ...... АМА НАДАЛИ!!!!

08.03 2014 в 20:44

доненце еби си путка майна, като научиш бащиния си език може и да се опитам да поговоря с теб. Сега - в канала.
HI4 I NYAMA DA SI PRAVA TRUDA DA TA 4ETA!
DGD!