Бареков дава Първанов на ДАНС заради парите за хотела на сина му

OFFNews 11 август 2015 в 12:10 4297 10

Евродепутатът Николай Бареков внася сигнал срещу президента (2001-2011 г.) Георги Първанов в ДАНС, Брюксел и Европейската комисия. Ще настоявам компетентните органи да извършат проверка на произхода на средствата, с които Ивайло Първанов е купил хотел "Стримон Спа" в Кюстендил. 

Службите трябва да проверят парите за хотела. Нека да се види откъде са дошли средствата. На мен ми беше направена пълна данъчна ревизия. Преди това през подобна проверка мина и Бойко Борисов. Не може едни да бъдат проверявани, а други не. Законите важат за всички, се казва в съобщението на Бареков. 

Юристите на "България без цензура" вече анализирали документите, които ще бъдат внесени в родното ФБР, прокуратурата и ЕК.

Как така в рамките на една година във властта се събират огромни милиони за хотел? Нали държавата вече не се източва, по думите на премиера Борисов? Има ли пране на пари от провалени руски проекти, за които днешният ортак на Реформаторите беше явен и активен лобист? Защо властта мълчи по този тежък скандал с един от нейните основни участници? Къде е активната позиция по този корупционен въпрос на активния премиерски съветник г-н Яне Янев?, пита Бареков. 

Надявам се на активно съдействие на службите за падането на завесата и изваждането наяве, откъде е произходът на милионите на агент Гоце, при положение, че не са декларирани пред Сметната палата, както следва да бъде направено съгласно закона. Оправданията му по телевизията са явно объркани и пълни с нелепици и гузно замазване на тежката криминална схема, пише още Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!