Бареков: БДЦ и менторите ѝ от ДПС палят международен скандал

OFFNews 23 март 2015 в 14:11 6024 3

Николай Бареков

Още в сряда в Брюксел ще информирам генералния секретар на АЛДЕ Александър Бийл и председателя групата на АЛДЕ Ги Верхофстад за наглия опит на партията на г-н Ковачки БДЦ и на нейните ментори от ДПС да пребоядисат консервативния вот в България в либерален.

Това съобщи от Брюксел лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков по повод създаването на нова партия - БДЦ, в която отидоха отцепилите се от неговата партия депутати и тези от ЛИДЕР с неформален председател Христо Ковачки.

На третия си конгрес в неделя - 22 март, ЛИДЕР се прекръсти на БДЦ, а нейни съпредседатели станаха Стефен Кенов, отцепник от формацията на Бъреков и Красимира Ковачка от ЛИДЕР, роднина на Христо Ковачки.

Ето какво още написа от Брюксел Николай Бареков:

"Обръщам се към ръководството на БДЦ и всички депутати, които предадоха своите избиратели от ББЦ - не осъзнавате ли, че днешните наследници на Бай Ганьо сте Вие – вечерта консерви, а на сутринта либерали? Вие, господа предатели, консерви ли сте или либерали последно?

Най-наглата кражба в българската политика на цяла парламентарна група ще изложи България и в Европа, защото не може една партия, която е вкарала 15 депутати, подкрепени от шефовете на консерваторите Саид Камал и Джефри ван Орден на конгреса във Варна преди предизборната кампания, след това на 90% да се пребоядиса и под формата на ДПС-2 да бъде вкарана при либералите.

В разговори с моите колеги от АЛДЕ аз ще ги информирам за ситуацията в България и за това, че ще бъде абсолютно нехигиенично за тях да приемат партията на един олигарх, откраднала вота на избирателите в своите редици".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!