Бареков: Кандидатът ни за кмет на София ще е свързан с "Протестна мрежа"

"Новият политик" се опитва да дискредитира нас и каузата ни, реагираха от "Протестна мрежа"

OFFNews 22 март 2015 в 18:53 3584 17

Николай Бареков

Снимка Булфото/ Александър Михайлов

Николай Бареков

"Ще издигнем кандидатура за кмет на София. Тя ще бъде изключително интересна. Отива човек, който е изключително популярен, неопетнен с качествата, които е известен в медийното пространство. Нашият кмет ще бъде в тройката. Кандидатът ни е участвал в протестите и е свързан с "Протестна мрежа".

Това заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков в Бургас.

"ББЦ ще влезе в битката за местния вот и няма да изневери на избирателите си. Няма да жалим сили и средства, за да инвестираме в кампанията за местните избори", каза още Бареков. Той не изключи лично да се кандидатира за кмет на Пловдив.

"Протестна мрежа" реагира остро на твърденията за свързания с тях бъдещ кандидат за кмет на ББЦ.

"Новият политик" за пореден път се опитва да дискредитира името и каузата на Протестна мрежа в лош опит за политическа интрига, преди предстоящи избори. 

Да припомним, че преди европейските избори той присвои операция “Чисти ръце”, която беше официално лансирана в обществото по време на протестите от Протестна мрежа с нарочен документ. Сега се опитва отново да яхне вълната на популярността на неформалната организация, като едновременно с това цапа публичния й имидж, като анонсира, че човек, свързан с нея, ще бъде неговият кандидат за кмет на София.

Протестна мрежа има своя структура и организация на взимане на решения и единствено легитимните такива, които представят мрежата в публичното пространство, са взетите по този ред и структура. Всичко останало са инсинуации, интриги и слухове.

Ако Протестна мрежа реши да участва в които и да е избори, то тя ще го направи легитимно и чисто, както във всичките си действия досега", пишат от "Протестна мрежа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!