Банов отговаря на Йончева: Партийната пропаганда употреби за собствени цели културата

OFFNews 03 февруари 2019 в 14:15 4195 8

Снимка Профил на Боил Банов във Фейсбук

Министърът на културата Боил Банов отговори задочно, чрез фейсбук профила си, на журналиста и депутат от БСП Елена Йончева. Тази сутрин в тв интервю тя заяви, че записът с Банов е автентичен, а БСП разполага със свидетел, който да гарантира това.

Ето какво написа Банов в отговор:

Във връзка с поредните "разкрития" на Елена Йончева

Всички документи са предадени на прокуратурата, дал съм обяснения и вярвам, на институциите и компетентните органи. За съжаление, партийната пропаганда употреби за собствени цели културата. За съжаление, да бъде знаме на това прие да бъде някога уважаваната и харесвана журналистка г-жа Йончева.

За съжаление, истината остава все по-сама и за това вина носим всички. Фалшивите новини, “алтернативните факти” вече ни давят.

Не съм професионален политик и може и да сгреша, но няма да коментирам всяко включване на БСП. Лъжите са много. За тях не е важна истината, а тази сглобена фалшива новина да се повтаря. Не е важно, че е лъжлива. Не е важно, че е сапунено-оперетна. Не е важно и че това е партията с исторически най-големи прегрешения към свободата на медиите и към свободата изобщо.

С уважение,
Боил Банов

Скандалът "Ало, Банов" съм избухна, след като Елена Йончева изнесе в публичното пространство запис, според който Боил Банов, в предишното си качество на заместник-министър на културата, е уредил опрощаване на солидна неустойка на фирмата изпълнител на ремонта на столичното Ларго през 2016 г. Записа БСП извади, след като Елена Йончева бе привлечена като обвиняема за пране на пари, работейски с фирма, свързана с КТБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

7

Новак

04.02 2019 в 06:50

#1,като сме почнали с биографиите, а дали да не прегледаме тези на министър председателите? Там дали няма да има преплитане с тези, които цитираш?
Дали е виновен или не, има съд да отсъди. Но реакцията на Банов беше глупава. С поведението си настрои неутралните хора срещу себе си и вече няма значение дали е прав или не. В този смисъл е пътник защото Боко не търпи воденични камъни на шията си пък били те и оправдани от съд и прокуратура.

8931

5

AnderXale

03.02 2019 в 19:17

Докато Елена Йончева говори с факти и документи, тоя простак Банов не спира да обижда и клевети. Но поне и той заявява нещо вярно тук. Не е професионален политик, добре де, почти вярно, но скоро наистина няма да бъде!

6145

2

kokoten

03.02 2019 в 15:33

Годо,Годо,пак се занимаваш с това което не трябва.Нека тоя кияк обясни какви ги е вършил и какво е говорил по телефона,а после защо 4 год се е спотайвал като пуяк...а ти не се занимавай с Еленка и не пиши глупости по форумите,ясно е от далече,че си герберастска отрепка....

5700

1

Годо

03.02 2019 в 15:15

Разбира се, че Йончева се превърна в инструмент на партийна пропаганда, всичките и така наречени от комунистите "разкрития" потъват в нищото, защото това са повече внушения, целящи подкопаването на управляващите.
Работата е там, че този агресивен подход работи известно време, после започва да се обръща към самия тебе и партията ти. Явно БСП не можа да си извади извод, че агресивния метод не е печеливш. Лоша стратегия. Горчивите плодове ще ги вкусят още през тази година.
Въобще няма да си направя труда да чета, какво казала червената милионерка Йончева. Антон Тодоров извади документи за имоти заедно с магазини за 1.2 милиона лв. на „социалистката” Йончева.
Социалистите - милионери да си ги слушат баламите. Изпращат децата си да учат и работят на Запад, а тук червения планктон на Бузлуджа пее : партизан за бой се стяга...
Не изпращат децата си в Ростов на Дон или Челябинск,а в САЩ, Англия и т.н.
Баневци, Ветковци, Бенчевци, Герговци, разгледайте биографиите на милионерите в България и щ