Атанасова: Комисията "КТБ" няма да търси виновниците

ОFFNews Последна промяна на 15 март 2015 в 10:07 5275 10

Десислава Атанасова

"Търсенето и доказването на вината за Корпоративна търговска банка е малко извън предмета на дейност на комисията. Ние ще изслушваме само длъжностни лица, които имат пряк ангажимент и по закон им е вменено да поддържат стабилността на банките".

Това заяви в ефирът на bTV Десислава Атанасова от ГЕРБ, която оглави временната анкетна парламентарна комисия за Корпоративна търговска банка (КТБ). 

"Парламентарната анкетна комисия, която ще проверява действията на органите, отговорни за контрола над КТБ, няма да се опитва да изземва функциите на прокуратурата и ще изслушва само отговорните за контрола длъжностни лица. Затова няма причина да се иска изслушване на банкера Цветан Василев", допълни депутатът. 

„Започваме с БНБ“, обяви още Атанасова.

След това депутатите ще се занимаят с докладите на одиторите на банката. Тя увери, че е запозната много добре с разделението на властите и няма да се опитва да се прави на разследваща.

„Иван Искров и подуправителят на БНБ мисля, че ще бъдат от първите поканени на изслушване“, посочи депутатът. Тя заяви, че всички, които имат отношение, ще бъдат поканени и ще бъдат изслушани.

Комисията има 3-месечен срок, за да свърши работа по проверка "на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на КТБ в периода 2009-2014 г."

„Цветан Василев няма качеството на лице, което е следвало да упражнява контрол над КТБ“, обясни Атанасова.

"Защо най-накрая не получим и оставката на гуверньора на БНБ? Надявам се, че г-н Искров най-накрая ще оцени за себе си достойния начин да си тръгне от тази ситуация", вметна депутатката от ГЕРБ.

"Няма нужда от какъвто и да е натиск. Човек ако правилно разчита посланията, отдавна да си беше тръгнал", добави Атанасова. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.03 2015 в 18:53

Мамата си ебало, откраднати са 4млрд.
Ние-данъкоплатците ги платихме.
Те ще ми правят комисия за какво да установят колко са откраднати.
Трябва всички които са вземали кредити да са в АРЕСТА.
И докато не кажат кой как и защо им е дал парите да не излизат от там. Като не кажат - кражба в особено големи размери - 10-20г в затвора.
Поне половината ще се разпеят

15.03 2015 в 18:19

"спешно" създадоха комисия,а наш бОйко си назначи своето протеже да му пази задника...Ще ви припомня как бОйко тичкаше по всички медии да разправя колко е закъсала държавата,колко е разклатена банковата система и че България била пред фалит ,че трябвало да изтеглим от МВФ заем 6 милиарда евро за да оцелеем...и до 3 дни се случи "нападението" на КТБ...Тази комисия е само за камуфлаж,че бОйко да каже после...АЗ направих каквото можах...и пак ще си закичи на ревера няколко червени точки...Тази госпожа "оправи" здравеопазването ,когато беше министър,сега ще "оправя" и банковата система...майтап...Радане,Радане,защо се снишаваш отново...

15.03 2015 в 16:15

Ustenceto ti luha na sperma, rusensko vareno,


Склоненй съм да се съглася донякъде... хотел Космополитън може да разкаже страхотни истории.
Все пак обаче става въпрос за Разградско рязано! Не е Русенско варено. Тази мърда никога не е била русенка!

15.03 2015 в 15:47

Куче влачи,диря няма!!!!Никой не се е надявал да има виновни за този грабеж,а осъдени още по-малко!!!И така битият-бит,е.....................!!!!!!!

15.03 2015 в 13:57

Ustenceto ti luha na sperma, rusensko vareno, nahalno i grozno!!!

15.03 2015 в 12:19

Искаш ли една работа да не се свърши ( или да замажеш нещата), създай КОМИСИЯ. Стар принцип.
Браво, евала, машалах, аферим...

15.03 2015 в 11:46

Нямало да търсят виновниците! Е, тогава чий хемингуей ще търсят? Ще си пият кафето с искров и гунчев? Ама каквото ни Народното събрание - такива му и комисиите.

Поздрав!

15.03 2015 в 11:21

Всичките им действия са само за камуфлаж. Целта е, повече бавене, за да изтеглят колкото се може повече пари. Това ги устройва, тези, по същество откраднати пари, ще бъдат покрити от новите външни заеми.

„Иван Искров и подуправителят на БНБ мисля, че ще бъдат от първите поканени на изслушване“, посочва Д. Атанасова. Не поканени, с белезници би трябвало да бъдат доведени

15.03 2015 в 10:42

Значи основната дейност при тази комисия (както и при много други) ще е получаване на заплата.

15.03 2015 в 10:37

Чакай сега малко, ако ще си правите лаф моабет без да се търси отговорности и без да се предаде събраната информация на съответните органи, които да повдигнат обвинения, защо въобще я направихте тази комисия?