Атанасов: Борисов е воденичен камък на демокрацията, мечтае да бъде Доган в Банкя

OFFNews 12 ноември 2022 в 09:13 2668 9

Атанас Атанасов

Снимка БГНЕС/архив

ДБ са готови да вземат третия мандат, ако отиде при тях, заяви Атанас Атанасов

Правителство на малцинството може да се състави с втория мандат на “Продължаваме промяната” с подкрепата на ГЕРБ, но без партията на Борисов да участва в кабинета. 

Това заяви съпредеседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов по бТВ. Според него лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов неистово се стреми да бъде част от реформаторските сили. 

Най-добре е той да вземе да се отдръпне и да остави партията си. Освен че се явява воденичен камък на демокрацията, той се явява и воденичен камък на собствената си партия”, допълни Атанасов.

България има нужда да се освободи от Бойко Борисов. Този човек, идвайки от българския ъндърграунд от началото на прехода, омота българската държава в корупционни схеми, откъдето и да пипнете”, каза Атанасов. Според него Борисов отдавна мечтае да бъде Ахмед Доган в Банкя. 

Аз също искам да има редовно правителство. Държавата се нуждае от политическа стабилност. Имаме да решаваме изключително много кризи и проблеми, каза още Атанасов. 

Той бе категоричен, че ДБ са готови да вземат третия мандат, ако отиде при тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

9

нетрол

13.11 2022 в 13:27

Вярно казва. На гербавите не им се ходи пак на избори, да харчат пари за да се препънат на същия камък.
По - разумно е за техния партиен интерес - да подкрепят правителство на малцинството, нищо че ще помрънкат и ще вдигат гири срещу него, така не губят нищо.
Но дали ще акълът им ще победи мераците им, това е съвсем друг въпрос.

-480

6

Октим

12.11 2022 в 12:26

Няма какво да мечтае! Той си е като Доган, ако не и по-кофти ... Но всички тези селски отрепки напълнили се само с крадени пари, имат претенции да са дори и Бог. Нещо, което никога няма да стане, тъй като са не простосмъртни, а простаци до смърт!!!

3650

5

ImBlack

12.11 2022 в 12:14

Проблемът е, че Борисов е безспорен авторитет в ГЕРБ. Той е най във всяко едно отношение в ценностите на ГЕРБ. Той е най-простия, той е най-наглия, най-безскрупулния, най-алчния, най-големият селски тарикат, той е най-подготвения да е*е с 200 "западните балъци" и "жълтопаветници". Той е олицетворение на ценностите на ПП "Граждани за евразийско развитие на България" - Бай-Ганьо, Хитър Петър, Настрадин Ходжа и Андрешко в едно!

11462

4

dardorel

12.11 2022 в 11:23

Ти па кой беше - комунистическия разградски прокурор,чиято жена окраде парите за СДС от Америка за България?!?!?! Младите може да не помнят,но ние живяхме по това време...

5827

3

pisnamiotmutri

12.11 2022 в 11:04

1. Не е сигурно жажда за власт ли е или заповед целяща алтернатива и отдушник за интелигенцията без перспектива за растеж. Все пак ако Русия искаше да ни дели нямаше ли да създаде и проект за по-будните граждани?

3767

1

Име на профила

12.11 2022 в 09:37

А ти уби младежкото ДСБ и сериозно разклати желанието ми да гласувам за вас.

Този, и Христо, трябваше да отстъпят назад, както обещаха преди време, ама пуста жажда за власт... Казвам го като техен редовен избирател, и ми е гадно, че пикаят на волята на хората.