Жената с бастуна от Орлов мост: Агресия от мен?! Просто исках да спазват 1,5 м разстояние!

OFFNews 03 август 2020 в 09:27 7692 9

Пенсионирана медицинска сестра, която чакала много дълго време тролейбус и затова отишла да пита протестиращите на Орлов мост защо са го блокирали.

Така Лиляна Тасева представя себе си след "сблъсъка" и на площада с Петър Кърджилов. Бившият пиар на бившата районна кметица на "Младост" Десислава Иванчева плисна вода в лицето на жената, тя му отвърна с удари с бастун пред камерата на Нова тв, а всичко това бе предшествано от изпотъпкването от нея на надписа "Оставка", направен от трева на асфалта, и хапливи реплики.

"Отидох да си взема в Пето районно управление книжката за шофьор, подменената новата книжка. И чакам 4-ата, номер 4 тролей, 20 минути и когато чаках повече от 40 минути и един услужлив гражданин ми каза: "Няма какво да чакате, има блокада на „Орлов мост" - вярвайте ми, викам ще отида да видя“, казва Тасева пред bTV тази сутрин.

Решила да отиде до "Орлов мост" спонтанно - по думите ѝ.

"Целта ми беше да попитам: "Защо сте тук? Какво по-точно искате? Защо пречите не само на мен, а и на останалите граждани за свободно преминаване".

Речено - сторено. Случилото се после изглежда така в разказа ѝ:

"Когато стигнах, минах леко и полека, внимавайки да не падна през някакви боклуци зелени - треволяци ли бяха, хартия, абе някакви боклуци зелени на самия асфалт. Отсреща някакъв господин изрева гръмогласно: "Госпожо, госпожо". Отидох, викам: Слушам ви, какво има. Не знам какво пише… (пише „Оставка“ – б.р.) Това бяха някакви зелени боклуци и треволяци и се чудех какво правят тук и внимавах да не се спъна - затова вървях бавно и внимателно през целия тоя боклук.

А, между другото, те бяха кортютюк пияни, още не са изтрезнели - все пак позволете ми да имам някакъв показ върху нещата. (…) Никога ли не сте виждали пиян човек - зачервените очи, несвързания и пелтечещ говор, лекото клатушкане,  мръсните и омачкани дрехи, вонята, която се носи на джибри - макар че водката не мирише, де, да ги знам“.

Жената е категорична: протестът е нелегитимен и няма как да представлява исканията на мнозинството. За нея преминаването през надписа не е провокация, "по простата причина, че не съм видяла какво пише на асфалта на това голямо кръстовище".

Тя предявила искания протестиращите, при които отишла, да стоят на метър и половина разстояние. Не смята, че ударите с бастун са агресия: "О, мили боже, ако това е агресия?! Метър и половина разстояние, те бяха до лицето ми. До лицето ми!". Тя е убедена, че никой не отговорил адекватно и разумно на въпросите ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

9

Новак

03.08 2020 в 17:24

това герберастите лъжата за нищо я нямат - нали имат кого да следват. Бабата направила лапсус, че е доктор. След това друг лапсус, че живее на село. А то - проста софийска бабушкера. Явно ни е писано през няколко години да имаме генерални сблъсъци на поколенията. За съжаление старото поколение печели. През 1990 червените бабички спечелиха изборите за БКП. Поради това нямаше пречистването, което стана в Чехия, Полша, Унгария. 11 години по-късно царските бабички доведоха Царя и тези около него. “Верваха” му и реформите спряха. Сега новото поколение бабички държат Тиквата на власт. Все пак това са хора, продукт на комунизма като мислене и на прехода като морал. Отврат отвсякъде!
Та ако 60-70 годишните ще определят управлението - работата ни е спукана.

11719

8

Краси

03.08 2020 в 13:01

Ами като искаш разстояние, какво търсиш там да им се буташ в палатковия лагер, бе бабишкеро смотана? Стой настрани и си спазвай разстоянието.
Ние като ходим на протестите, си спазваме разстоянието, без да размахваме бастуни.

3811

7

Toni2019

03.08 2020 в 12:55

Една бабичка затруднява робите. Мафията трепери!

18551

5

Нострадамус

03.08 2020 в 11:05

"Жената с бастуна",
мед. сестра Лиляна Тасева,
която Излъга, че е "доктор Тодорова"
е върл симпатизант на ГЕРБ и е Изпратена от
Хунтата за провокация,
имитирайки, че е инвалид !

4821

4

Марто

03.08 2020 в 10:50

Защо се дава трибуна на това лоено лелче?
Няма какво да й слушаме скалъпените обяснение. Това е човек, който нищо не е постигнал. Защо трябва да му обръщаме някакво внимание?

4022

3

Разяснявай у родното си село на още по-простите от теб.
На нас софиянците не е нужно разни смешници,да ни казват
какво,да правим!

2100

2

гоуемио

03.08 2020 в 10:06

Ех, лельо! Много имаш да учиш от протестерите. Оня лайнар като ти дръпна бастуна трябваше да се проснеш и да закрещиш "пребиха ме"!!!

5784

1

Бабатунде

03.08 2020 в 09:43

Бойко може да е всякаъв, но като политик (за български стандарти !) е един от най-добрите !
Успя да си осигури 2-та най-важни електората - ромите и простите, а за съжаление двете групи са доста голяма част от населението в България !
Едните си ги хвана, като им даде свобода на тарторите, другите ги хвана, като ги изпоназначи в държавната администрация и си пусна пропагандата по всевъзможни вестници и сайтове. А за съжаление, това са хора израстнали с пропаганда, които просто не могат да различат реалната ситуация от представената им в Монитор, Телеграф, ПИК и подобни ...