Конфликт или провокация? Кърджилов плисна вода в лицето на негодуваща срещу блокадата на Орлов мост, тя го удря с бастун (обновена)

OFFNews 31 юли 2020 в 10:14 17446 13

Снимка Кадър: Нова тв

Напрежение възникна днес на блокадата на протеста на Орлов мост в сцена, за която не е ясно дали се е разиграла автентично или е провокация.

Възмутена от нея жена даваше интервю пред Нова тв, когато към нея се приближи Петър Кърджилов - бившият пиар на бившата кметица на район "Младост" в София Десислава Иванчева - и плисна чаша вода в лицето ѝ. Тя започна да го удря с бастуна си и двамата бяха разтървани, а Кърджилов - отведен настрана от полицията.

Репортерката предположи, че жената живее наблизо. "Не, не живея наблизо. Идвам от провинцията, уважаеми, където моите съселяни се чудят какво става в София. И в София тези, които тичаха..." - започва жената, която не се представя. На въпрос на репортерката за какво са спорили с хората от блокадата по-рано отговаря приближил се към тв екипа протестиращ. Той се опитва да вземе думата и да обясни, че "това е ремонт на държавата", но жената го прекъсва с: "Млъкни! Ще трябва да се махнете!", след което заявява, че протестиращите са нелегитимни, че тя също е гражданка "много преди вас". В този момент се приближава Кърджилов и плиска водата в лицето ѝ с вик "Марш от тука!". Жената веднага замахва с бастуна си и го удря в гърдите.

"Стига, стига! Това беше грубо!" - застава между тях в този момент друг от блокадата.

В записа от живата връзка на Нова телевизия се чува и реплика, че случилото се е провокация. 

"Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм употребил алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, искат да ме отведат без документи“, вика Кърджилов, преди да бъде откаран от полицията.

По-късно зам.-директорът на Охранителна полиция към СДВР Тони Тодоров обясни, че потърпевшата и Кърджилов са отведени в Първо районно управление на МВР. Тодоров призова очевидците да отидат там, за да дадат показания. 

"Всеки ще носи отговорност за действията си. Това, което се случва, е недопустимо. Снощи имаше жена в нетрезво състояние, която беше влязла в ролята на полицай. Караше органите на реда да проверяват за алкохол и наркотици. Всеки има право на мнение, но ще носи отговорност за поведението си", заяви Тодоров.

В 16:06 ч. Петър Кърджилов написа във фейсбук профила си, че е задържан за 72 часа:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3022

12

Чувек

31.07 2020 в 16:43

Протестът е мъртъв! Той си беше мъртвороден де, с неговата безидейност. От жегите почва да смърди. Арогантноста на протестиращите и безпомощната тъпота на поддръжниците му по форумите го погребват. Да, вече е време за избори. За жалост или за радост, пак ГЕРБ се очертава да ги спечели.

-1695

8

Mladen Nikoloff

31.07 2020 в 13:48

Какво значи провокация? Значи престъпниците по кръстовищата имат право да "провокират" - това е целият смисъл да са там - да провокират реакция на обществото, на властта...

Оказва се обаче, че останалите граждани нямат право да ги "провокират" тях самите. Ако дръзнат да го направят, следва физическа саморазправа.

Май май..много удобна била този вид демокрация, за който се борите?

2900

7

nrb

31.07 2020 в 13:48

Защо биха и изгониха от протеста момчето което поиска оставката на радев ?

3811

6

Toni2019

31.07 2020 в 12:35

То от космоса се вижда че е провокация от ГЕРБ - затова ползват и възрастна саката бабичка.

По реакцията на куките също се вижда. Арестуваха го, не му дадоха шанс да си вземе дори документите, а провокаторката удряла хората с бастун тихичко се изниза и постигна най-паметния момент в мизерния си живот - да бъде причина за арест на протестиращ за свободата си човек.

12181

5

ivankristov

31.07 2020 в 12:28

Да напомня на СДВР, че преди няколко години полицаите също блокираха кръстовища, но началниците им не повишиха тона!!!

2100

4

гоуемио

31.07 2020 в 12:07

Лайнарчето Кържилов е щастлив - дадоха го по телевизора :)))