Защо сестрата на Борисов се отказа от борбата за шеф на "Шейново"

ОFFNews 03 април 2014 в 09:55 4568 4

д-р Красимира Иванова
д-р Красимира Иванова

Прецених, че не бива да се явявам на последния етап от конкурса. Загубих доверието си, че този конкурс се проведе както трябва – чисто, прозрачно и компетентно.

Така сестрата на Бойко Борисов д-р Красимира Иванова коментира в сутрешния блок на bTV оттеглянето си от последния етап на конкурса за директор на общинската Втора АГ болница "Шейново".

Д-р Иванова, която в момента завежда неонатологията в другата голяма общинска АГ болница - "Св. София" (бившата "Тина Киркова"), обясни, че е получила уведомително писмо за конфликт на интереси заради участието на членовете на ГЕРБ в комисията на конкурса. Тя няма официален отговор на питанията си във връзка с това, но членовете на ГЕРБ от комисията са били принудени да си дадат отвод.

"Усетих, че моето по-нататъшно участие в конкурса е изключително нежелано. Нямах никаква сигурност дали отново няма да възникнат един куп въпроси за конфликти. Реших, че трябва да се оттегля", заяви д-р Иванова.

Трима кандидати останаха за последния етап на конкурса, като Красимира Иванова не се е явила. Другите двама са и.д. директорът на болницата д-р Румен Велев и д-р Антони Ненов, завеждащ гинекологичното отделение в "Шейново". Предстои Столичният общински съвет да гласува новия директор на база резултатите от конкурса.

Категорично мога да кажа, че в тази болница не искат да влиза външен човек, каза д-р Иванова. Тя намекна, че един от кандидатите има ООД с дейност сходна с тази на болницата, но не посочи име. В "Шейново", за разлика от "Света София" , от години не е имало финансови проверка. Задавам си въпроса защо, попита още тя.

"Д-р Иван Костов (бивш шеф на "Шейново", сега оглавява Първа АГ болница "Св. София" - б.р.) бе принуден да си подаде оставка и да напусне болницата и я остави на огромна печална. По сметките й имаше над 2,5 милиона, когато той напусна. За две години по тези сметки са похарчени около 2 милиона. Това бяха данните към юни т.г.", добави още Красимира Иванова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!