Нови драми с шефа на болница "Шейново"

Нели Чолашка 14 февруари 2013 в 15:26 7814 0

Болница
Болница "Шейново". Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет (СОС) не успя да избере днес нов шеф на акушеро-гинекологичната болница "Шейново" заради сигнал срещу лекаря, който спечели конкурса.

СОС обяви конкурс за нов директор в 10 общински болници. За "Шейново" надпреварата спечели д-р Константин Маленов (гинеколог в "Св. София" - бившата "Тина Киркова").

Георги Свиленски от БСП обаче обяви, че в комисията за избор на нови шефове на лечебните заведения е постъпил сигнал срещу д-р Маленов и той все още не е разгледан. Заради това СОС отложи избора на директор на една от най-големите АГ болници в София.

Ноември 2011 г. беше уволнен тогавашния директор на болницата д-р Иван Костов заради смъртта на 35-годишна родилка в "Шейново". Октомври миналата година д-р Костов беше избран и назначен за директор на другата общинска АГ болница - "Св Анна".

При останалите 9 болници, за които имаше конкурс, нови директори ще бъдат назначени само в една - ІІ МБАЛ. Досега шеф е бил д-р Красимир Пандев, а конкурсът е спечелен от д-р Гоерги Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови