Директорът на "Шейново" Таня Андреева е новият здравен министър

Вероника Шербанова 27 май 2013 в 18:51 10107 4

Акушер-гинекологът д-р Таня Андреева ще е новият министър на здравеопазването.
Акушер-гинекологът д-р Таня Андреева ще е новият министър на здравеопазването.

Директорът на болница „Шейново“ д-р Таня Андреева-Райнова е кандидатът за здравен министър на Пламен Орешарски.

Нейната кандидатура беше обявена в неделя. Още тогава Андреева заяви, че е приела предложението да стане здравен министър в кабинета на Орешарски.

Таня Андреева е родена през 1973 г. Завършила е Медицинския университет в София със специалност Акушерство и гинекология.

По-късно става магистър по Здравен мениджмънт в Медицинския университет в София. Завършва и магистратура по Управление на човешките ресурси в Нов български университет.

През 2011 г. Таня Андреева е избрана за временно изпълняващ длъжността директор на „Шейново“, след като предишният ù шеф – д-р Иван Костов, беше отстранен от тази длъжност.

Андреева е била активист на младежката организация на СДС, свързват я и с движение „Гергьовден“. През 2006 г. става член на управителния съвет на Столичния медицински холдинг като представител на квотата на коалиция БЗНС – Демократическа партия „Гергьовден“.

На парламентарните избори на 12 май Таня Андреева беше включена в листите на БСП като кандидат от гражданската квота. Тя е избрана за депутат от 25-и МИР-София.

Д-р Андреева посочи вече и своите приоритети, сред които са отпадането на лимитите за дейност и за финансиране на медицински дейности, тъй като по думите ù не бива да има ограничения в лечението. Тя подкрепи и инкриминирането на нападания над медицински лица в коментар на последната атака над екип на Бърза помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!