Вижте новите спирки на метрото (галерия)

Владислава Тричкова 25 март 2015 в 10:30 72453 13

Снимка OFFNews

Станция "Летище София"

Новата линия на метрото, която ще стига до Летище София, ще бъде пусната през първите дни на април. 

Този лъч на метрото ще тръгва от ж.к "Дружба" и ще стига до летището, а новите спирки по трасето са 4: "Дружба", "Искърско шосе", "Софийска света гора" и "Летище София". 

На метростанция "Искърско шосе" пък ще има директна връзка с жп гара, на която спира влакът, пристигащ от Пловдив. Това ще е най-бързият, лесен и удобен начин, по който пътниците ще могат да се придвижат до летището и до центъра на София. 

Откриването на тази линия от метрото е дългоочаквана, най-малкото, защото до голяма степен ще улесни както българите, така и чужденците, пристигащи на летище София. 

За откриването й се очаква да дойде в столицата председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. 

От няколко дни пък съобщенията по уредбата на метрото стават и на български, и на английски език, тъй като се очаква увеличение на англоезичните пътници. Така туристите ще се ориентират по-лесно на коя спирка се намират и къде трябва да слязат. 

От месец април софийското метро ще се движи на по-чести интервали, за да се справи с по-големия брой пътници. 

По линията „Люлин“ - „Младост“ в момента влаковете се движат през 3,5 минути, а от април те ще се движат през 3 минути. Влаковете по линията „Надежда“ - „Лозенец“, които в момента се движат през интервал от 7 минути, от април ще минават на всики 6 минути.

До края на месец април би трябвало да се завърши и линията на метрото до кв. "Младост 4".

До край на 2015 г. се очаква да започне строителството и на третия лъч на метрото. Това ще е най-тежкият участък, тъй като строежът ще затвори за движение на автомобили ключови участъци от центъра на София. 

Метрото ще тръгва от „Театър зад канала“ и ще стига до Красно село. Това са над седем километра метро и седем метростанции. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!