До месец метрото тръгва до летището, до два - до Бизнес парка

OFFNews Последна промяна на 27 февруари 2015 в 15:45 14966 14

В началото на април очакваме да пуснем линията до летището, а в началото на май, най-късно, да пуснем и линията до Бизнес парка, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от агенция "Фокус". 

От април пътуването от летището до центъра на София ще отнема около 20 мин., а от ж.к. "Дружба" до центъра - 15-16 мин. 

Вече се завършва строителството на двата нови участъка на метрото.

99% е завършен обектът на линията към летището и 96% до Бизнес парка в столичния квартал "Младост".

Фандъкова каза, че въпросът с реорганизацията на движението на градския транспорт е дискутиран с гражданите и бизнеса. Идеята е всички линии на автобусите, тролеите и трамвая, които минават през ж.к. „Дружба", да имат съприкосновение с поне една станция на метрото.

„Има известни промени в движението на някои автобусни линии, така че хората да може да имат най-доброто придвижване до метростанция", допълни кметът на София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

02.03 2015 в 00:55

зимат "препитанието" на таксиджийската мафия дето от летището до окръжната искат 50 лева и апаратчетата са им кат внтилатори...
Ми не може тъй, ко ша ядаът горките хорица сега?

01.03 2015 в 11:31

Тъкмо се чудех налято като ми дойдат гости от чужбина колко точно ще се срамя, докато те формират първите си впечатления от помията, през която се минава от летището, докато се стигне до нещо по-нормално около центъра примерно. Не че помията може да се избегне в София като цяло, ама поне да не се стоварва върху несвикналите западноевропейски глави в най-суровия си вид още в началото.

01.03 2015 в 09:32

Това строене на влак до летището е пълно финасово безумие, въпреки че е полезно в известен свисъл. В момента има 2 линии на градския транспорт до там. Има и таксита. Можете да стигнете както си поискате. Летището обслужва около 2 млн. пътници годишно и те се придвижват спокойно до центъра на София или където си поискат без проблем. Ако това нещо беше с обема на пътници като "Хийтроу" или "Гатуик" в Лондон - да разбираме целта на инвестицията. Ама до "Лутън" - лондонско летище никой не е построил метро . Има влак - вярно е. Ама той си минава отттам, никой не го е строил специално за летището. А обема на пасажери на "Лутън" е 5 пъти по-голям от летището в София. Да бяха дали тези пари за подобряване на инфраструктурата в София щеше да е по-добре. Вижте как се подобри "телевизионна кула" и "семинарията" , ами добри решения.
И още нещо, лакомниците за терени и парцели разрушихеа ж.п. линията, която влизаже в сърцето на София до гара "Пионер" - едно уникално съоръжение. Френски експерти са казали на нашите идиоти , че тази комуникация следва да се развие. "Да ама не" както казваше бай Петко Бочаров. Вадят релсите и ги превръщат в терени за строителство в кв. "Изток" идиотите.
В Лондон ж.п. релсите са докарани в центъра на града от 5 посоки. Защото ж.п. транспорта е най евтин. В Германия, там където има ж.п. транспорт не се разрешава издаване на разрешителни за автотранспорт.
И за това са заможни държави, защото мислят главите си а не с г..а.

28.02 2015 в 18:59

Добра работа! Продължавайте напред!

28.02 2015 в 18:57

Руски паметник е наистина кошмар. Ремонт и по-добра сигнализация, че много хора не знаят за нарушеното правило за предимство в кръговото и е ужас! Наистина хубаво трябва да се вижда кой е с предимство, да се асфалтира и да не стават тъпотии!

28.02 2015 в 15:41

БРАВО !

28.02 2015 в 04:06

Няма ли сега някой да каже, че метрото не се яде? Къде са тия умници? Що си налягат парцалите? Или поне, че не е достатъчно качествено за тях. Или поне:"абе има нещо гнило в тая работа". Да не са пукнали от яд? Дано.

28.02 2015 в 04:06

Няма ли сега някой да каже, че метрото не се яде? Къде са тия умници? Що си налягат парцалите? Или поне, че не е достатъчно качествено за тях. Или поне:"абе има нещо гнило в тая работа". Да не са пукнали от яд? Дано.

27.02 2015 в 23:19

Очакваме и комбинирани билети за градския транспорт или такива за пътуване в рамките на час (примерно) за няколко превозни средства. Нужни са, за да се оптимизира ползването на видовете транспорт.

27.02 2015 в 22:56

@ ЕМО: Екстра!

Едно мога да ви кажа: аз лично ше гласувам за Фандъкова дотогава докогато продължи да се кандидатира за кмет...или за каквото и да било друго..
 
X