Юнкер идва в София за откриването на метрото до летището

OFFNews 21 март 2015 в 09:02 6685 4

Очаква се председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер да посети София, за да присъства на откриването на новата линия на метрото до летището.

Юнкер би трябвало да дойде в столицата ни в края на март или началото на април. До края на месец май пък всички еврокомисари ще посетят България, съобщи премиерът Бойко Борисов по време на срещата на върха на ЕС в Брюксел.

"Когато идват, виждат как се усвояват европейските пари, как хората се радват. А и когато идват в България подобни хора, това влиза в новините във всички държави. В тази изолация, в която бяхме изпаднали, идваха само да ни се карат", коментира Борисов.

До края на месец април се очаква да бъде завършена и линията на метрото до кв. "Младост 4". 

В края на миналата година Йорданка Фандъкова напомни, че се очаква през 2015 г. да започне строителството и на третата линия на метрото, а през 2016 г. да бъде завършен участъкът до ул. "Сребърна" на втората метролиния.

Проектът на третия метролъч предвижда той да е дълъг малко над 16 км. , с 19 метростанции и да се движи от кв. "Овча Купел" през центъра до "Ботевградско шосе".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови