Входният билет за ''Двореца'' в Балчик поскъпва повече от двойно от Нова година

OFFNews 30 декември 2022 в 17:25 3140 2

Снимка OFFNews

От ръководството на комплекса коментират, че в цената безплатно влизат допълнителните културни прояви на територията му.

По-високи цени на билетите от 1 януари 2023 година въвежда Държавен културен институт – Културен център (ДКИ - КЦ) „Двореца“ в Балчик, съобщи на пресконференция неговият директор Жени Михайлова, цитирана от БТА. Изчислено в проценти индивидуалният билет поскъпва със 114 процента.

Билетът за възрастни ще струва 15 лева, при сегашна цена от 7 лева, която по думите на Михайлова не била променяна през последните две десетилетия. Пакетната цена за семейно посещение става 22 лева – за двама родители с неограничен брой деца, обясни тя. Учащи до 25-годишна възраст и пенсионери ще влизат срещу три лева.

Всички събития в културния календар на ДКИ – КЦ „Двореца“ влизат безплатно в програмата на посетителите – тоест, те „ще могат да се насладят на още 5-6 зали, които ще бъдат с уникални изложби“, допълни Михайлова.

По думите ѝ поскъпването на билетите се налага основно заради високата цена на тока, която за „Двореца“ се е увеличила около три пъти. „Въпреки обществената поръчка, която правим, сме в невъзможност да плащаме“, обясни Михайлова. „Имаме 46 сгради с много изложбени зали и допълнителни помещения на открито и закрито, които се осветяват. Цялото алейно осветление на 183 декара се плаща от „Двореца“, както и ефектното осветление. Освен че се заплаща, то се и поддържа от „Двореца“, така че не ни е възможно повече да задържаме ниски цени“, допълни Михайлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

1

редовно четящ

30.12 2022 в 18:33

Билетът само за двореца е 7 лв. Още толкова е за ботаническата градина. Двата вървят заедно - няма не искам. От доста време там ходят почти само румънци, да си спомнят добрите царски времена. Красива градина, но все пак не е Версай!