Версия: Герман Костин убил детето в куфара и майка му за 150 000 евро

OFFNews 11 май 2015 в 19:16 6316 0

Убийството на 5-годишното дете, открито в куфар, и майка му Анна Леонтиева може да е заради притежаваните от жената 150 000 евро. Това е една от основните версии, по които работи полицията.

Парите били от продажба на апартамент в т.нар. Севернокипърска турска република, който тя получила след развод със съпруга си – известен педиатър и бивш здравен министър на Пермска област – д-р Вадим Плотников, съобщи „Преса“.

Според разследващите Герман Костин е казал на Анна, че ще може да инвестира парите си в България и тя му ги дала. Костин обаче или не е успял да ги разработи успешно, или си ги присвоил. А когато тя опитала да му потърси сметка, Костин в убил, а след това убил и сина й, за да прикрие следите си.

Според разследването не е изключено освен парите сред мотивите за убийството да са и любовни или битови причини.

Пред руски медии Герман Костин наистина говори за това, че Анна е имала крупна сума от продажбата на апартамент. В интервютата Костин обяснява, че Анна и синът й са убити заради парите, но убиецът е кавказец на има Паша, с когото Леонтиева имала връзка.

По думите на Костин той видял за последно Анна и сина й Никита на 7 февруари, когато те се качили в луксозния автомобил на Паша.

Според разследващите обаче за момента няма установен мъж с такава самоличност и той вероятно е измислица на Костин.

Герман Костин беше задържан в петък, но до този момент той не е признал вината си.

Той е обвинен за убийството на Никита Леонтиев, чийто труп беше намерен в куфар край Пасарел. Костин не е обвинен за убийството на Анна, чието тяло беше открито край Приморско, защото все още не се знае каква е причината за смъртта й.

Установено е, че Никита е бил удушен между 13 часа на 8 февруари и 6.20 часа на 10 февруари, а а тялото му беше открито обвито в хавлия, по която беше открито ДНК на Гемран Костин. Освен това неговият автомобил е бил засечен в района на Пасарел. Клетката на мобилен оператор също показва, че той е бил до мястото на престъплението между 8 и 9 февруари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови