Детето, намерено в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтев

OFFNews 30 март 2015 в 11:11 15470 12

Никита ЛеонтевДетето, намерено в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтев

Петгодишното дете, намерено убито в куфар край Пасарел, се казва Никита Леонтев, съобщи БНР. Момчето е родено в Санкт Петербург, но е живяло в град Перм, Русия. Разследващите са установили и коя е неговата майка. Тя се казва Ана Леонтева.

Криминалистите работят по версията, че откритите части от тяло на жена на 2 март край пътя за тракийското светилище Беглик Таш са именно на Ана Леонтева. Два дни по-късно са намерени и череп без долна челюст, лакътна кост и 6 поясни прешлена. Според съдебни медици те са на млада жена, висока около 170 см. Тя е била облечена със скъпи маркови дрехи и обувки.

Направените до момента ДНК експертизи обаче не доказват по категоричен начин, че именно тя е майката на детето.

Установен е и бащата на 5-годишния Никита. Той е руски гражданин. За него в масивите на "Гранична полиция" няма никакви данни да е влизал на територията на България.

По случая с убитото дете се работи по няколко версии, свързващи престъплението с различни хора, уточнява БНР. Все още няма конкретен заподозрян за убийството.

Близки до разследването съобщиха, че във връзка със случая МВР издирва руски гражданин, с когото Ана Леонтева е имала по-скоро финансови отношения. Все още обаче няма доказателства, че този човек може да е автор на престъплението.

Убийството се разследва съвместно с чужди служби. За момента от МВР отказват официален коментар по случая.

Според Нова телевизия бащата на детето се казва Герман Викторович Костин, роден е на 11 май 1964 г. в Русия и е обявен за издирване. По-късно излезе информация, че за майка на детето се счита жената, чиито останки бяха намерени в началото на март край Приморско. Засега от МВР отказват всякакво потвърждение и на тази версия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews