Заподозрян за убийството на детето в куфара: Ако бях виновен, щях да се скрия

OFFNews 21 април 2015 в 09:14 3077 2

Заподозрян за убийството на детето в куфара: Ако бях виновен, щях да се скрия

Снимка bTV

Не съм убивал. Ако аз бях толкова виновен, колкото ме мислят, трябваше да ме арестуват.

Това каза в интервю за bTV руснакът Герман Костин, който беше разпитан от столичната полиция във връзка с откритото убито дете в куфар край Пасарел. 

Днес той е призован за втори разпит, но без да са му повдигнати обвинения. 

Костин е познавал малкия Никита и майка му - Анна. "Когато разбрах за това, изпитах ужас. Не съм на себе си. Аз помагах на Анна да излекува детето си", разказа мъжът и обясни, че детето не било "много здраво". "Ходеше лошо. Бащата е лекар, добър педиатър, но не е видял, че детето ми има проблем. Как е възможно това?", разказва руснакът.

Майката и детенцето дошли в България, след като той им казал, че тук има добри специалисти, които могат да помогнат. Анна Леонтиева пристига в София и са настанява в апартамента на Герман. Той твърди, че я видял за последно през февруари. Тогава тя заминала с друг мъж, който той познава като Паша.

"Той реално съществува, истински е. И ако искат да го открият, могат да направатя фоторобот. Телефонът на убитата работеше още не знем колко време след смъртта ѝ и имаше навъртяна сметка от 160 лв. До вчера този телефон работеше, тук, в България", твърди Костин.

Той обясни, че Анна и мъжът ѝ не били в много добри отношения. "Жената много лошо оскърби мъжа си", каза той и допълни, че разликата им била 23 години.

"Аз никого не съм уибавл, и сега ми предявяват нещо. Ако аз се чувствах виновен за нешо, можех да избягам", каза още мъжът.

Той е бивш военен, служил е в Афганистан. В момента се издържа от рентиерство. Днес предстои втори разпит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!