Улицата нова, а велоалеята вече запушена

OFFNews 28 ноември 2016 в 11:57 15795 6

Днес беше пусната за движение чисто новата улица "Обиколна" в столичния квартал "Дружба" 2, чийто строеж продължи повече от 30 години.

Към улицата е изградена и велоалея. Още в деня на пускането обаче, велоалеята е запушена от паркирали върху нея автомобили, алармира "Спаси София".

Във Фейсбук са публикувани и снимки, които показват спрелите върху велоалеята автомобили.

Част от автомобилите са "заварено положение" - спорели са встрани от пътя, още преди поставянето на колчетата, които ограждат велоалеята. Други са го направили след това.

Има спрели автомобили и по тротоарите, коментираха от Столичната община. Оттам уточниха, че улицата още не е напълно завършена и предстои поставянето на колчета, които да направят невъзможно качването на коли по тротоарите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

28.11 2016 в 15:03

Да, е тва имах предвид дето го каза todoroff.
И то не само със старото строителство е проблема, основния принцип на строителите и сега е: да дигнем първо кооперацията да я продадем па после ше мислиме за гаражи, паркинЗи и изобщо как всъщност да се стигне до блока.

Аз не знам тея разрешителни за строежи кой ги одобрява,кой ги раздава, изобщо мисъл някаква влага ли се в планирането или как?

12003

4

kamen todoroff

28.11 2016 в 14:44

Живея в блока, който е в десния ъгъл на снимката. Ами уважаеми колеги, кажете къде да се паркира ? Мога ли пред Вас да дойда да я оставя колата ? Ние сме домакинство от двама души и ползваме една кола, блокът ни е от преди 2007 и няма подземен паркинг, сега като има вело алея, къде да паркираме ? Аз примерно работя на северния район на летище София, до там градски транспорт няма, какво се очаква от мен ?
Nibble много си оригинален, поздрави :)

12150

3

Spas Trashliev

28.11 2016 в 14:24

Хаха, каква велоалея, каква Дружба, вие шегувате ли сте? Я отидете да видите на бул. България какво става. На бул. Константин Величков, на бул. Не Знам си Кой. Аз на България съм виждал аварийки "само да оставя нещо" в средната лента, защото най-лявата винаги е пълна със "само да оставя нещо", а също всички знаем, че е невъзможно да повървиш 10 метра, трябва да си непременно пред входа, където оставяш нещо. Новият му фаворит обаче е един бакшиш, който на Гешов си чакаше клиента, точно до пешеходната, лява лента, светофар за наляво, час пик. И цяла София се налага да заобикаля тоя калъф за да си направи завоя, а тоя отвътре псува - кво искате, бе, чакам си тука клиента бе. Ние като нация сме АБОРИГЕНИ.

14344

2

Nibble

28.11 2016 в 12:53

"Тея хора все някъде трябва да си оставят колите."....трябва да ги "оставят" при мама и тате...... на село....

77927

1

El Commandante

28.11 2016 в 12:16

Мразя да бъда адвокат на дявола, но фактите са си факти-в София просто няма нормална инфраструктура за толкова много автомобили.

Тея хора все някъде трябва да си оставят колите.